VIDEO: Opilý řidič zastavil a couval na dálnici D8 mezi tunely. Po takové dávce alkoholu byste měli otravu
Foto: Policie ČR
Teplice

Ústecko – Policisté zveřejnili video, jehož aktér mohl způsobit vážnou havárii. Zastavil na dálnici, kde si počínal zmateně a pak navíc couval.

Dálniční policisté vyjížděli v sobotu ve večerních hodinách na pomoc devětačtyřicetiletému řidiči, který z důvodu technické poruchy zastavil své vozidlo v odstavném pruhu mezi tunely na dálnici D8 ve směru na Německo.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že když hlídka přijela na místo, tak se již zde nacházeli zaměstnanci správa údržby silnic a dálnic, kteří místo z důvodu bezpečnosti označili světelným signalizačním zařízením a kužely. „Policisté při prvotní komunikaci s řidičem zjistili, že problémem nebude jen technická závada, ale že i devětačtyřicetiletý řidič před jízdou pravděpodobně holdoval alkoholu. Policisté proto řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která jejich podezření potvrdila, s výsledkem 2,97 promile. Řidič byl zadržen a eskortován do policejní cely. V současné době byl již ve zkráceném přípravném řízení odsouzený pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky k podmíněnému trestu,“ dodala policistka.

Takové množství alkoholu se rovná u průměrného člověka takovému stupni opilosti, u kterého již dochází k otravě i bezvědomí.

https://www.youtube.com/watch?v=F62_kftk3Rw

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru