VIDEO: Peklo v Oseku! Začala jízda Krampus show po našich městech
Krampus show v Oseku. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Osek - Mají těžké kožichy, děsivé tváře, obří rohy a zvonce u pasu. Někteří kolem sebe metají světlice a dýmovnice. A jak se jim někdo znelíbí, toho vytáhnou z davu a odvlečou. Krampus show si u nás získala velkou oblibu.

Pravděpodobně vůbec první představení těchto děsivých strašidel, nejvíc připomínajících vládce pekel, se konalo v sobotu večer v Oseku na Teplicku. Přitáhlo stovky, spíš ale tisíce lidí, kteří se tísnili okolo ohraničeného prostoru, aby se dostali co nejblíže povedeným maskám Krampus čertů ze severu. A ti neváhali ani vyjít za hrazení do davu. Nebýt toho, mnozí by se pro velký zájem na ně ani zblízka nepodívali.

Kdo sobotní příležitost propásl, bude mít na Teplicku možnost už 25. listopadu přímo v lázeňském městě. O krampusácké události píšeme blíže v článku Nenechte si ujít: Krampus show míří poprvé do Teplic! Jste připraveni se bát?

Zdaleka největší show nás potom čekám druhý prosincový den v Žatci. Tam se průvodu účastní mnoho skupin, každá do programu přináší své originální prvky. Přehled vybraných akcí přinášíme v článku Pekelní čerti Krampus vyráží do ulic! Kde všude předvedou jejich děsivou show?

https://www.youtube.com/watch?v=cJhqYAYSUTE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru