Policie dopadla zloděje jízdních kol. Je podezřelý ze šesti vloupaček, napáchal škody za více než 140 tisíc
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Teplice - Policisté dopadli zloděje, který v uplynulých měsících kradl v Teplicích jízdní kola. Zamčené dveře ani zámky na kolech pro něj nebyly překážkou, zatím je podezřelý z šesti vloupání. Prvního se dopustil v polovině května v Řetenicích, kde vylomil zámek dveří ve sklepě, ze kterého odcizil horské kolo v hodnotě 88 tisíc korun.

V polovině června ukradl z chodby domu kolo, které měla poškozená připoutané k zábradlí před bytem, o několik dní později se vloupal do budovy v zahrádkářské kolonii, kde ale nenašel nic cenného. Koncem srpna ukradl ze sklepní kóje trekové kolo, o pár dnů později vzal další z garáže v Řetenicích, kam se vloupal po vytržení vrat.

"Poslední krádeže, ke které se policistům přiznal, se měl dopustit v září. Vloupal se do sklepní kóje v panelovém domě, ze které si odvezl elektro kolo. Ukradené bicykly zřejmě prodával náhodným zájemcům na ulici za zlomek jejich hodnoty, policistům se podařilo zajistit už jen jedno ukradené kolo, poškozeným způsobil celkovou škodu přes 140 tisíc korun. V minulosti jednou odsouzený 28letý muž byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru