Teplice povedou ODS a ANO, primátorem bude občanský demokrat Hynek Hanza
Hynek Hanza. Foto: ODS
Teplice

Teplice - ODS a ANO 2011 podepsaly v neděli večer na základě výsledků voleb do teplického zastupitelstva ve dnech 5. a 6. října 2018 smlouvu o spolupráci na období do roku 2022.

Oba politické subjekty našly shodu v základních programových prioritách, v zájmu odpovědného vedení městské samosprávy, s cílem zvyšovat kvalitu života jeho občanů. , dohodly dne 14. října 2018 na spolupráci ve volebním období 2018 – 2022.

"ODS a ANO 2011 prohlašují, že při zásadních otázkách fungování Statutárního města Teplice, zejména, nikoliv však výlučně, při prosazování priorit smluvních stran vyplývajících z programového prohlášení, budou usilovat o shodu s demokratickou opozicí v zastupitelstvu města," uvedla teplická ODS v tiskové zprávě.

Na základě smlouvy o spolupráci se stane primátorem města čtyřicetiletý Bc. Hynek Hanza (ODS). Náměstkem primátora bude o sedm let mladší Bc. Jiří Štábl (ANO).  Devítičlenná rada města bude složena z pěti zástupců ODS a čtyř zástupců ANO 2011.

Komunální volby v Teplicích vyhrála ODS s devíti křesly, ANO získala pět mandátů. Dohromady tedy budou mít čtrnáct hlasů v sedemadvacetičlenném zastupitelstvu. Jako primátor končí Jaroslav Kubera (ODS).

Jedenasedmdesátiletý politik vedl Teplice od roku 1994. Tehdy byl zvolen starostou, později - v roce 2002 - se stal primátorem Statutárního města Teplice. Komunální volby 2018 vyhrála právě Kuberova ODS, následováno Volbou pro Teplice a ANO. Podrobnější výsledky si můžete prohlédnout zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru