Teplice – Přibližně jen poloviční účast voličů zaznamenalo v porovnání s prvním kolem druhé kolo senátních voleb na Teplicku. Vítěz je známý.

Místo v horní komoře Parlamentu obhájil senátor Jaroslav Kubera z ODS. I když se jeho vítězství věřilo, jeho protějšek v duelu nezískal významně méně hlasů.

Jaroslav Kubera obdržel na Teplicku 8824 hlasů, což je 55,6 % odevzdaných obálek. RNDr. Zdeněk Bergman (SEN21) dostal od voličů 7046 hlasů, tedy 44,39 %.

Z více než sto tisíc oprávněných voličů se druhý volební víkend dostavilo do volebních místností jen necelých 16 tisíc lidí. Přesně dělá volební účast 15,32 %. Pro porovnání: před týdnem v senátních volbách hlasovalo 36,64 % voličů.

Jaroslav Kubera dostal v druhém kole o 5553 hlasů méně než v prvním kole. Zdeněk Bergman obdržel při stejném srovnání jen o 211 hlasů méně.

 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru