Nové elektrobusy pro Bílinu. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Bílina – Od 1. října budou sloužit v Bílině tři nové elektrobusy SOR EBN 11. V úterý odpoledne je společnost Arriva představila pozvaným hostům.

Lidé se s nimi budou setkávat na linkách 281, 281 a 283, parkovat budou v areálu Elektrárny Ledvice, kde bude k dispozici nabíjecí stanice. Doprava MHD tak ve městě bude zcela bezemisní.

„Bílina má teď něco, čím se může pochlubit jen málo měst v České republice,“ uvedl starosta města a hejtman Oldřich Bubeníček. Vyjádřil zároveň přání, aby elektrobusy zůstaly co nejdéle v zachovalém stavu a cestující si nových vozidel vážili.
Zároveň s výjezdem elektrobusů dojde k úpravám jízdních řádů s cílem zlepšit přípoje k vlakům a od vlaků. Součástí těchto úprav je i posílení provozu v pracovních dnech o cca 17%.

V elektrobusu je 34 míst k sezení, 45 míst k stání, prostor pro kočárek a invalidní vozík. Maximální rychlost je 80 km/h a předpokládaný dojezd je až 100 kilometrů na jedno dobití.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=BXplf2XHW_4

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru