V Bílině začal svoz bioodpadu, loni ho bylo 237 tun
Ilustrační foto. Zdroj: Technické služby Bílina
Teplice

Bílina - Městské technické služby v Bílině začaly svážet bioodpad. Ten mohou lidé vhazovat do hnědých nádob na tříděný odpad, svoz se koná každou středu. Bioodpad se sváží od začátku dubna do poloviny listopadu.

Služba je primárně určená pro likvidaci bioodpadu vzniklého v domácnosti, případně z menších dvorků či zahrádek. Majitelé větších pozemků, kterým zapůjčené nádoby nestačí, mohou bioodpad bezplatně uložit ve sběrném dvoře.

Svoz bioodpadu z domácností technické služby zajišťují již déle než deset lety. V současnosti této služby využívá na 600 domácností, dalších 40 nádob je rozmístěno na území města u veřejných stanovišť separovaného sběru odpadů.

V roce 2016 od dubna do října bylo celkem svezeno 237 tun biologicky rozložitelného odpadu z domácností. Veškerý odpad je odvážen do kompostárny. Na skládce se odpad dále kompostováním zpracovává do různých forem substrátu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru