Ministr vnitra zavítal do Ústeckého kraje. Řešily se vyloučené lokality, nedostatek policistů a rušení pošt
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Teplice

Ústecký kraj - O bezpečnosti, nedostatku policistů, ale také rušení pošt na malých vsích, o tom všem přijel diskutovat do Ústeckého kraje ministr vnitra Jan Hamáček. Setkal se s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem a 1. náměstkem Martinem Klikou, který ho také osobně provedl po jedné z krajských vyloučených lokalit, ústeckých Předlicích.

„Pro Ústecký kraj jsou klíčové otázky bezpečnosti a řešení sociálně vyloučených lokalit. K tomu je ovšem potřeba součinnosti se státem, který jediný může vše řešit systematicky, tedy např. legislativními změnami, a také finančně. Momentálně by nám velmi pomohlo, kdybychom mohli policistům v Ústeckém kraji nabídnout zajímavé náborové příspěvky a takové ohodnocení, aby se hlásili noví a ti stávající neodcházeli,“ řekl v Předlicích 1. náměstek hejtmana Martin Klika. Po oblasti s řadou domů určených k demolici oba provázel ředitel Městské policie v Ústí nad Labem Pavel Bakule.

2509ministr1

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Program jednodenní návštěvy ministra vnitra v Ústeckém kraji zahrnoval také návštěvu krajských ředitelství hasičů a policie, pošty v Libouchci nebo schůzku s dobrovolnickým pátracím týmem v Děčíně. V Libouchci ministr Hamáček řekl: „Nemůžeme rušit malé poštovní pobočky, nutit starosty, aby je zřizovali sami a suplovali tak roli České pošty. Návštěva další menší pošty tentokrát v obci Libouchec mě jen utvrdila v tom, že koncept Pošty partner se musí změnit.“

2509ministr3

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru