Záchranáři v akci: V Teplicích je na neděli připravený tříhodinový program
Dne záchranářů se zúčastní i tepličtí strážníci. Foto: e-teplicko.cz
Teplice

Teplice - Neděle 30. dubna bude v Nákupním centru Fontána Teplice ve znamení záchranářů. Složky Integrovaného záchranného systému (IZS) se předvedou ve své kráse. Připraven bude tříhodinový zábavný a vzdělávací program, kde se veřejnost dozví o novinkách v Krajské zdravotní, Červeném kříži (ČČK) Teplice a také vše o hasičích, konkrétně o proboštovských. Začíná se v 15 hodin.

„Je nám velkou ctí, že se můžeme i my, dobrovolníci 22. místní skupiny ČČK Teplice, zúčastnit preventivní akce v Nákupním centru Fontána Teplice. Jelikož je prevence opravdu důležitá, budeme se touto cestou snažit, spolu se zástupci složek IZS, poskytnout co nejvíce informací a rad, které využijete pro zajištění bezpečí svého, i vašich blízkých, a poradíme vám, jak se zachovat i v případě selhání preventivních opatření a následných úrazů,“ říká předsedkyně ČČK Teplice Monika Šebestová.

„Abychom vás seznámili i s naší činností, připravili jsme si pro vás nejen něco z historie vzniku ČČK a dobové fotografie, ale i zajímavosti o práci organizace na mezinárodní úrovni. Nesmíme také zapomenout na prezentování fungování naší národní organizace ČČK a i místního Úřadu ČČK Teplice. Dále se více dozvíte o náplni naší práce, tedy činnosti dobrovolníků, pomoci například během povodní, ale i naší preventivní činnosti. Dále jsme si pro vás a vaše děti připravili ukázky maskování nejčastějších poranění, u kterých si povíme, jak vznikají, jak jim lze předejít a jak je ošetřit. Také na vás čekají kvízy a testy s poskytováním první pomoci, a pro ty nejmenší záchranářské puzzle a ošetřování medvídka. Samozřejmě pro malé i velké zájemce budeme provádět maskování lehčích poranění, která nebolí,“ doplňuje Šebestová.

Zajímavý program si na neděli 30. dubna připravili i hasiči, konkrétně jednotka Sboru dobrovolných hasičů Proboštov. Připravena bude pro děti i atrakce v podobě pěny a všem návštěvníkům přímo v pasáži bude předvedena technika hasičského vozu Nissan. „Moc se na všechny těšíme a věřím, že si užijeme odpoledne plné zábavy,“ říká za proboštovské hasiče Ivo Seidl.

Vědomosti získá každý návštěvník také u stanoviště Krajské zdravotní a.s. „Na pasáži budou stát i dva sanitní vozy, které si každý bude moci prohlédnout. Kromě statických ukázek techniky a vybavení záchranářů je nachystána i řada ukázek,“ zve na neděli za NC Fontána Karel Schön. Součástí Dne záchranářů bude i zajímavá výstava, kterou si pro Vás připravilo NC Fontána Teplice ve spolupráci s Krajskou zdravotní a.s, Českým červeným křížem a Sborem dobrovolných hasičů Proboštov. „K vidění kromě šesti desítek fotografií budou i přístroje potřebné při záchraně lidských životů. Vystaven bude i jeden havarovaný vůz. To vše na hlavní pasáži v 1. patře,“ zve na výstavu Karel Schön. Výstava bude k vidění od 15. dubna do 15. května 2016.

Poslední atrakcí pro všechny malé i velké návštěvníky bude policejní vozidlo Městské police Teplice. "Naši strážníci se rádi zapojují do podobných akcí. Všem návštěvníkům ukáží nejenom vozidlo, ale také pro děti budou mít připraveny soutěže a kvízy," říká ředitel MP Teplice Michal Chrdle.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru