OBRAZEM: Na Celiu hrozí zřícení hořící haly. A takto požár zachytili čtenáři
Pohled na černý dým stoupající ze skládky Celio. Foto: Martin Fajner
Teplice

Most – Hasiči z Mostecka a okolních okresů stále zasahují v areálu skládky Celio. Vyhlášen je zvláštní stupeň poplachu. Hoří od středečního poledne.

Město Most ve čtvrtek ráno informovalo o aktuálním stavu na skládce, kde vzplál odpad v objektu s drtičkou. „Probíhají hasební zásahy bránící rozšíření požáru. Vzhledem k nebezpečí zřícení haly jsou zásahy prováděny z vnějšku haly. Čeká se na techniku, která bude schopna zasažený odpad vymístit mimo halu k dohašení. Technika by měla dorazit během dopoledne,“ uvedl mostecký magistrát na facebookových stránkách.

Po požáru nad krajinou stoupala kouřová vlečka velkých rozměrů. Most i Litvínov doporučil lidem nevětrat. Zatím podle našich informací nebyly naměřeny žádné škodliviny v ovzduší, monitoring podle litvínovské radnice pokračuje. Omezení větrání a pohybové aktivity nechává na zvážení.

Fotografie požáru od našich čtenářů

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru