U obchodů na Chlumu je mnohem méně problémů. I díky nedostupné wi-fi
Městská policie v Bílině. Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Zklidnit situaci u obchodů na sídlišti Za Chlumem v Bílině se podařilo městským strážníkům prostřednictvím kamer. Ještě loni do lokality kolem nákupního centra Tesco mířily hlídky často kvůli omladině, která se tam chovala hlučně a nechávala po sobě odpadky na zemi i zídkách, před obchody zas postávali opilci.

“Lidé si v tu dobu na lokalitu hodně stěžovali, proto jsme rychle zareagovali a na místo jsme zamířili dvě nové kamery. Takže hlídky začaly problémové skupiny z místa vykazovat, ještě než stačily obtěžovat slušné obyvatele a postupem času se tam buď přestaly zdržovat nebo se chovají slušně,” uvedl ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár.

Situaci nevyřešily pouze kamery, ale i místní znalost strážníků. Ti věděli, že se skupiny mladých na místě scházely také kvůli veřejně přístupné síti wi-fi. Strážníci se tedy domluvili s majitelem sítě, aby ji zabezpečil. “Kamery v současné době fungují velmi dobře jako prevence, lidé vědí, že je místo monitorováno, a tak se tam chovají slušně, to je vždy to nejlepší vyřešení situace,” doplnil ředitel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru