Další dopravní akce na Teplicku. Policisté zkontrolovali přes padesát aut, pokuty platili i cyklisté
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Minulý týden proběhla na Teplicku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, dodržování nejvyšší povolené rychlosti, poutání bezpečnostními pásy a dodržování dalších povinností. Zároveň se policisté zaměřili na chování chodců a cyklistů v silničním provozu, kteří jsou v případě dopravní nehody zvlášť ohroženou skupinou.

Policisté během čtvrtka a pátku zkontrolovali 53 vozidel a zjistili třicet případů porušení předpisů. Rychleji, než bylo povoleno, jelo celkem pět řidičů, šest motoristů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem. Jedno vozidlo mělo nevyhovující technický stav a jeden řidič byl pod vlivem alkoholu. Čtyř přestupků se dopustili cyklisté, policisté řešili za porušení zákona i dva chodce.

Celkem policisté uložili dvacet osm blokových pokut v celkové výši 10 200 korun, dva případy byly oznámeny k vyřízení ve správním řízení na příslušný úřad.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru