Venku krásně, ale toto koupaliště je liduprázdné. Voda je zde totiž nebezpečná
Koupaliště v Chabařovicích. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Chabařovice – Letní teploty, nebe bez mráčku, ale v Ústeckém kraji je další vodní plocha, kde je koupání nebezpečné. Hygienici zakázali vstup do vody v rybníku Chabařovice.

Koupaliště na okraji Chabařovic při příjezdu od Teplic přímo sousedí s autokempem. Při vstupu vás upozorňuje několik cedulí, že koupat se nelze. A vzhledem k předpovědím počasí se to možná do konce sezony již nezmění.

Dočasný zákaz koupání platí od 9. srpna, kdy Krajská hygienická stanice obdržela rozbor vody. Její kvalitu zde totiž kontroluje. Z rozborů vyplývá nebezpečně vysoké množství sinic, chlorofylu a vodního květu. Sinice obsahují látky škodlivé pro lidské zdraví. Koupání zde by tudíž neslo riziko, záleželo by na citlivosti jedince a délce pobytu ve vodě.

Už v polovině července hygiena zakázal koupání v jezeře Chmelař u Úštěku. Tam se voda ale mírně vyčistila, a tak zde 7. srpna vodu označili už jen jako se zhoršenou jakostí. Po koupání se tam doporučuje osprchování. Zhoršená jakost vody je i na Nechranicích na straně od Tušimic.

Ostatní sledované vodní plochy v Ústeckém kraji, například jezera Matylda, Benedikt, Milada či Kamencové mají vodu vhodnou ke koupání. Mapu si můžete prohlédnout zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru