Pozor, na konci týdne si řidičáky na úřadech nevyřídíte! Přechází se na nový systém
ILUSTRAČNÍ FOTO: WWW.MDCR.CZ
Teplice

Teplice/Bílina – V pátek nebude možné v Teplicích ani v Bílině (tady budou přepážky uzavřené už i ve čtvrtek) podat na úřadě žádost o řidičský průkaz. K omezení dochází z důvodu úpravy státních informačních systémů agend v souvislosti s nabytím účinnosti novely zákona o silničním provozu, která vstupuje v platnost 1. července.

Na teplickém magistrátu budou přepážky pro příjem žádostí o řidičský průkaz a kartu do digitálního tachografu uzavřeny v pátek 29. června. Přepážka pro výdej hotových dokladů bude otevřena.

Od 1. července si budou moci občané požádat o vydání nebo výměnu řidičského průkazu na kterémkoliv obecním úřadu obce s rozšířenou působností. Zároveň odpadá povinnost předkládat papírovou fotografii. Tato povinnost zůstává zachována pouze pro žádosti o mezinárodní řidičský průkaz.

V pátek 29. června budou na teplickém magistrátu uzavřeny od 14.00 hodin také přepážky agend občanských průkazů a cestovních dokladů.

Od 1. července budou vydávány pouze občanské průkazy se strojově čitelnými údaji a kontaktním elektronickým čipem. Ukončeno bude vydávání tzv. "rychlých OP" na jeden měsíc z důvodu ztráty, odcizení, poškození, zničení nebo po zrušení údaje o místu trvalého pobytu.

O řidičáky nebude možné na konci tohoto týdne žádat ani na Městském úřadu v Bílině. Z důvodu plánované digitalizace agendy bude ve čtvrtek 28. června a v pátek 29. června uzavřena přepážka odboru dopravy – „ řidičské průkazy“. V tyto dny se nebudou přijímány žádné žádosti o vydání, výměnu řidičských průkazů či žádosti o doplnění nebo změnu údajů v řidičském průkazu. Totéž platí pro agendu digitálních tachografů. Provoz přepážky bude obnoven v pondělí 2. července.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru