Cenu města za rok 2022 převzal bývalý ředitel speciálních škol Arkadie Josef Hon
Zdroj: www.teplice.cz
Teplice

Teplice - Na slavnostním večeru v Rokokovém sále Regionálního muzea v Teplicích předali primátor města Jiří Štábl a 1.náměstek primátora Hynek Hanza Cenu města Teplice za rok 2022. Laureátem se stal bývalý ředitel speciálních škol Arkadie Josef Hon.

Po předchozím dvacetiletém působení jako speciální pedagog v dětské léčebně Nové lázně nastoupil v roce 1993 do Arkadie jako ředitel. Arkadie umožňovala od roku 1991 dětem s mentálním či kombinovaným postižením žít ve své rodině a přitom se vzdělávat, na rozdíl od předchozí praxe kdy byly tyto děti buď za zdmi ústavů a tady se vzdělávaly nebo se mohly vzdělávat pouze v domácím prostředí. Postupem let se Arkadie rozrostla o poskytování sociálních služeb a zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Josef Hon je autorem mnoha inovačních myšlenek v přístupu k těmto osobám, které předával nejen při budování velmi silné a respektované organizace, ale i jako člen pracovní skupiny MŠMT ČR v rámci utváření koncepce speciálního školství. Během vlastní praxe se pro Josefa Hona stala jeho práce posláním. Posledních 17 let pracuje jako tiskový mluvčí Arkádie a snaží se tak prezentovat její činnost a úspěchy v oblasti práce a vzdělávání lidí se zdravotním postižením.

Ke dni 31. 8. 2022 obdržel odbor kultury a sportu celkem 8 návrhů. Z nich lidé na konci září vybrali v internetové anketě Josefa Hona. Stejného kandidáta pak v listopadu vybrala i pracovní skupina pro udělování Ceny města.

Seznam kandidátů:

  • Rocketrollová skupina Blue Rocket
  • Eva Helisová
  • Mgr. Josef Hon
  • Mgr. Antonín Moravec
  • Ing. Martin Richter
  • Ing. arch. Petr Sedláček
  • Lenka Šiková
  • MUDr. Marta Vachová

Cenu města Teplice uděluje Zastupitelstvo města Teplice každoročně, letos podruhé, za rok 2021 to bylo vůbec poprvé. Cena je udílená za šíření dobrého jména města Teplice v několika oblastech. Kromě písemného ocenění obdrží vybraný kandidát uměleckou sošku z dílny Adama Kovalčíka. Slavnostní předávání se uskuteční každý rok v termínu, který bude připomínat výročí úmrtí dlouholetého starosty a primátora města pana Jaroslava Kubery dne 20. 1. 2020.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru