Ve věku nedožitých 80 let zemřel bývalý ředitel botanické zahrady Jiří Haager
Jiří Haager. Foto: Botanická zahrada Teplice
Teplice

Teplice - Ve věku 79 let zemřel bývalý ředitel a zakladatel současné botanické zahrady Mgr. Jiří R. Haager. Uznávaný odborník na botaniku a autor téměř dvou desítek popularizačních knih. Vystudoval biologii na Karlově univerzitě, pracoval v Muzeu Vysočiny v Jihlavě, poté 14 let působil jako výkonný redaktor časopisu Živa.

V podniku Sady a lesy města Prahy se věnoval inovaci sortimentu pokojových květin, založil genofondovou sbírku tropických rostlin v Botanickém ústavu Akademie věd. Od roku 1994 byl ředitelem Pražské botanické zahrady. Byl členem několika vědeckých společností, účastnil se řady přírodovědeckých expedic do Latinské Ameriky a jihovýchodní Asie. Od roku 2002 do listopadu 2019 působil jako ředitel teplické botanické zahrady, kterou postupně pozvedl mezi nejlepší zahrady v České republice. Jeho obětavá a úctyhodná botanická práce dýchá na každém rohu botanické zahrady.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru