Nikdy nezapomenu na vaši pohostinnost. Ukrajinka Světlana namalovala obraz jako poděkování
Obraz namalovaný jako poděkování za českou pomoc. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most - Svůj vděk za poskytnutou pomoc v těžké době přenesla Ukrajinka Světlana na malířské plátno. To dnes přinesla do sběrného místa na pomoc Ukrajině v obchodním domě Central Most.

V místě, kde se soustředí charitativní sbírka pro občany Ukrajiny prchající před ruskou válečnou agresí, se dnes odehrála milá scéna. Ukrajinka Světlana z města Ternopil na západě Ukrajiny namalovala jako své poděkování za českou pomoc obraz, který tam také přinesla. Na zadní část obrazu potom napsala ještě svůj vzkaz, v ukrajinštině a češtině. „Nikdy nezapomenu na vaši pohostinnost,“ stojí mimo jiné na obrazu.

Sběrné místo provozují společně Central Most a město Most. Funguje od začátku března. V Mostě je ke včerejšímu dni podle dostupných informací přihlášeno 1476 občanů Ukrajiny.

Česká republika od začátku války udělila dočasnou ochranu 310 tisícům ukrajinských uprchlíků. Tři čtvrtiny všech příchozích starších osmnácti let jsou ženy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru