Obrazy kluků z dětského domova vynesly útulku téměř 21 tisíc korun
Kluci s některými ze svých obrazů. Uprostřed vychovatel Radek Bartoň. Foto: archiv DD Krupka
Teplice

Krupka – Výsledek letošní aukce obrazů dětí z Dětského domova v Krupce ve prospěch útulku v Žimu překonal nejodvážnější očekávání. Děti prodaly celkem 30 obrazů a výnos z jejich prodeje všechny překvapil.

„Našim cílem bylo získat pro chlupáče v útulku alespoň 5 tisíc korun. Nějak se to ale „zvrtlo“ a aukce vynesla několikanásobně více. Zájemci o obrazy poslali na konto útulku celkem 20.800 korun,“ uvádí k letošní úspěšné akci vychovatel domova v Krupce Radek Bartoň.

Aukce odstartovala 9. února. Obrazy malovali dva talentovaní chlapci, patnáctiletý Petr Hrouda a čtrnáctiletý Marek Kuru. „Patnáct obrazů vystavili a prodali prostřednictvím internetové aukční síně. Jejich díla měla velký úspěch a začaly se objevovat objednávky. Lidé posílali snímky svých mazlíčků a kluci je malovali. Tímto způsobem prodali dalších patnáct obrazů,“ upřesňuje Petr Bartoň. Jak dodává, oba chlapci se chystají po základní škole pokračovat v oboru, ve kterém uplatní svůj talent a kreativitu. Jeden zvažuje studium grafického designu na Střední škole obchodu a služeb v Teplicích a druhý učební obor truhlář.

Na rozdíl od loňské akce, kdy děti za výnos z prodaných obrazů nakoupily pro žimský útulek 160 kilogramů krmiva, platili letos zájemci o obrazy přímo na transparentní účet žimského útulku. „Bylo to pro nás jednodušší. Kontrolu nad tím, zda byl objednaný obrázek zaplacený, jsme měli a po úhradě jsme díla posílali zájemcům. Vzhledem k současným protiepidemickým opatřením se nekonala ani brigáda, kterou vloni děti v útulku uskutečnily,“ dodává k akci Radek Bartoň.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru