Skvělý nápad z Mostu na N-roušku se uchytil! Bude se vyrábět ve velkém
Jiří Nedvěd s N-rouškou. Foto: archiv J. N.
Teplice

Most – Začalo to tiskem na domácí 3D tiskárně, nyní budou nápad z Mostu chrlit stroje ve velkém. Česká firma LUKOV Plast se dohodla s Mostečanem Jiřím Nedvědem, projektantem a místním zastupitelem, že bude vyrábět jeho N-roušku.

N-roušku si můžete představit jako plastový držák na mnohovrstvé papírové kapesníky, který si jednoduše nasadíte na uši jako brýle a sestava poté zakrývá vaše dýchací ústrojí. Předností je snadná obsluha, vyměnitelnost a dostupnost papírových kapesníků a vyšší bezpečnost při používání. Odpadá nutnost vyvařování látkových roušek a snižuje se i například riziko kontaminace.

Zprávu o N-roušce jsme přinesli jako první médium, posléze se informace dostala i do celostátního tisku. Na základě toho kontaktovala Jiřího Nedvěda tuzemská firma LUKOV Plast. „Podepsali jsme spolupráci o velkovýrobě,“ potvrdil Jiří Nedvěd.

Na finální výrobek bude nyní vznikat forma. „S výrobou se začne asi za osm týdnů,“ uvedl ve čtvrtek na dotaz našeho on-line deníku Tomáš Lukeš, generální ředitel a jednatel společnosti LUKOV Plast. Začnou se rovněž připravovat prodejní kanály. Firma by ráda N-roušku nabídla i do zahraničí.

Kdo má 3D tiskárnu, stále si může zdrama stáhnout data nutná k vytištění ze stránek N-roušky

Společnost LUKOV Plast se zaměřuje na vývoj, výrobu a montáž plastových, kovových a elektronických dílů a podsestav především pro zákazníky v automobilovém průmyslu. Firma má přes tři stovky zaměstnanců.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru