Vietnamci na Teplicku vybrali 240 tisíc na dva plicní ventilátory
Foto: archiv Thu Trang
Teplice

Teplice – Informovali jsme nedávno naše čtenáře o výzvě Vietnamky Thuy Duong a jejího otce směrem k vietnamské komunitě, aby se sbírkou složila na plicní ventilátor pro ústeckou a teplickou nemocnici. Podle informací jedné z členek svazu Vietnamců v Teplicích, Thu Trang, se Vietnamcům podařilo vybrat neuvěřitelných 240 tisíc korun.

„Rozhodli jsme vybranou částku spravedlivě rozdělit, a do každé nemocnice věnovat rovným dílem 120 tisíc korun,“ informovala naše deníky Thu Trang. Teplické nemocnici předali zástupci vietnamské komunity, v čele se svým předsedou Ngo Sy Long, finanční dar v úterý 31. března. V případě ústecké nemocnice nyní čekají na darovací smlouvu, kterou by podle Thu Trang měli obdržet během tohoto týdne. „Jakmile budeme mít smlouvu, potom jde o rychlý proces a my ústecké nemocnici předáme smlouvu i s darem. V Ústí mají nyní hodně práce, takže to trvá trošičku déle. Jsem s nimi ale stále v kontaktu.“

Podle Thu Trang berou Vietnamci podobnou pomoc jako samozřejmost. Česká republika se pro ně stala druhým domovem. „Jsme rádi, že můžeme pomáhat a být součástí českého národa. Jsme vděční za vše, co pro nás Česká republika dělá. Děkujeme, že zde můžeme žít, že tu naše děti mohou získávat vzdělání a rozvíjet se,“ dodala Thu Trang.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru