VIDEO: Sportovka proti Covid-19: V základní škole tisknou štíty pro lékaře i prodavačky
Kompletace štítů na Sportovce. Foto: SSZŠ
Teplice

Litvínov - Sportovní soukromá základní škola v Litvínově se pustila po svém do boje s koronavirovou nákazou. Začali tam pomocí 3D tiskáren vyrábět ochranné obličejové štíty. Začíná jim ale docházet materiál.

Štíty škola vyrábí pro lékaře, prodavačky, sociální pracovnice. Je o ně velký zájem. „Rozhodli jsme se pomáhat lidem, kteří jsou nyní nejohroženější skupinou. Proto jsme se zapojili do akce 3D tisk proti Covid-19. Ve škole máme čtyři 3D tiskárny a doufáme, že takto pomůžeme,“ říká ředitel školy Pavel Škramlík. „Tiskneme díly do ochranný štítů, které potom sami kompletujeme,“ vysvětluje informatik Pavel Šiktanc.

Bohužel, dochází materiál. Škola by uvítala další 3D tiskárny k zapůjčení od lidí, kteří pro ně nemají momentálně využití. Dochází rovněž knoflíková guma, plastové struny i fólie do kroužkové vazby, které se používají pro samotný průhledný štít. Pokud máte něco, co by škole ve výrobně mohlo pomoci, kontaktujte ji na mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=eSzaJ91-53M

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru