Teplice - Jsou zdravé a voňavé, pro některá jídla téměř nepostradatelné. Většina z nich však kromě vůní a specifické chuti nabízí i bonus v podobě léčivých látek. Přijďte se o bylinkách a také o včelách a medu dozvědět něco víc.

V sobotu a neděli 19. a 20. května se uskuteční v areálu Zahradnictví Dvořák a syn v Teplicích oblíbený Bylinkový a medový víkend.

Co vše na vás po dva dny bude v zahradnictví čekat? Těšit se můžete na poradnu Vlastimila Šindeláře - odborníka, kterého znáte z Receptáře nebo jiných televizních pořadů. O bylinkách se bude nejen povídat, ale budou se i ochutnávat. Přijďte okoštovat skvělé sirupy, voňavé dipy, pesta a omáčky nebo čaje z čerstvých bylinek. Čekají vás i léčivé včelí produkty zpracované pro zdraví, krásu nebo jen tak, pro potěšení.

Za zastavení bude určitě stát i kavárna v areálu zahradnictví, která na víkend připravuje bylinkové a medové speciality.

1705bylinky2

K bylinkám patří i med -to je druhé velké téma, které o víkendu zazní. Bude se povídat o životě a významu včel, se včelaři tělem i duší -manžely Hrubými - budete moci nahlédnout přímo do úlu a dozvíte se spoustu zajímavostí o jejich chovu.

Víte, co je to apiterapie? Jde o léčbu pomocí včel a jejich produktů. Jak se včelími produkty zacházet a jak je využívat, o tom bude přednáška učitele včelařství Radomíra Báči. Začíná v sobotu v 10 a ve 13 hodin.

Otevírací doba Zahradnictví Dvořák a syn Teplice je v sobotu 19. a v neděli 20. května od 8 do 19 hodin,poradny odborníků probíhají od 9 do 17 hodin.

Další informace najdete zde: www.dvorakasyn.cz a zde na facebooku.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru