Tipy na víkend: Pojďte odstartovat sezonu v zoo, navštivte trvalkový víkend
Přijďte o víkendu do ústecké zoo. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj – Nová turistická sezona začíná a vítá nás slavnostními koncerty a výstavami, nezapomíná ani na různé sportovní akce. Můžete navštívit ZOO či hipodrom, nebo ochutnat ta nejlepší vína z Čech a Moravy v tajemném podzemí.

Přinášíme výběr z akcí v Ústeckém kraji, kam se můžete vydat během víkendu 7. a 8. dubna 2018.

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY V ZOO ÚSTÍ NAD LABEM

7. 4. 2018, 13:00 – 16:00 hod., Drážďanská 23, Ústí nad Labem

  • Program této akce v roce 2018 nemůže být věnován ničemu jinému než 110. výročí založení Lumpeparku, což byla soukromá ptačí rezervace, o kterou se v roce 1908 zasloužil ústecký podnikatel Heinrich Lumpe. Návštěvníky u vchodu přivítá poslechová a pohodová hudba, která navodí atmosféru ze začátku 20. století. Přítomna bude i živá socha představující zakladatele Heinricha Lumpeho, takže s osobou tohoto nadšeného ornitologa bude možné vyfotografovat se na různých místech areálu. Pro nejmenší návštěvníky budou připravena stanoviště plná her, aktivit a soutěží mapující průběžně život Heinricha Lumpeho. Nebude chybět ani výtvarná dílna, kde si děti budou moci vyrobit knír pana Lumpeho či jeho oblíbence – různé druhy zpěvných ptáčků. V Zooškole Heinricha Lumpeho proběhne výstava o jeho životě a díle, včetně historických dobových artefaktů zapůjčených z Muzea města Ústí nad Labem. Bude se zde promítat i nový cca 15 minutový dokument "Vítejte v ptačí říši", který měl premiéru v polovině března v kině Hraničář. Na pódiu u restaurace Koliba se uskuteční interaktivní divadelní představení Divadla V Pytli Petra Stolaře, do kterého se mohou zapojit i děti. Pro návštěvníky je připravena i možnost výhodného vstupného. Každý, kdo přijde s dobovou pokrývkou hlavy (muži - např. cylindr, buřinka, dámy - klobouk s květinami apod.), získá při vstupu slevu 50%. Osoba v celém historickém kostýmu obdrží kromě slevy ještě speciální dárek.
  • Vstupné: Dospělí 120 Kč, děti/studenti/důchodci 60 Kč, rodinné vstupné 310 Kč

VERNISÁŽ – KRÁSA ZAKLETÁ V KAMENI – OSEK

7. 4. od 16:30 hod., Informační turistické centrum Osek, Rooseveltova 1

  • Výstava intarzovaných obrazů z přírodních kamenů manželů Vorlových nazvanou „Krása zakletá v kameni“. Výstava je přístupná v malé galerii ITC Osek v areálu oseckého kláštera a potrvá do 30. 6. 2018.
  • Vstupné: zdarma

sponzorováno

TRVALKOVÝ VÍKEND

7. – 8. 4. 2018, Zahradnictví Dvořák a syn Teplice

  • Máte rádi trvalky? Právě pro vás je připraven speciální tematický víkend, který se bude točit právě kolem těchto vděčných a velice oblíbených rostlin.
  • Trvalkový záhon je ozdobou každé zahrady a pýchou jejího majitele. Využijte příležitosti zeptat se odborníka, který je sám pěstuje, na rady, tipy a doporučení jak na ně. Přijďte si prohlédnout letošní novinky.
  • Poradna odborníka
  • Sortiment trvalek vybraný speciálně pro tento víkend
  • Prezentace novinek
  • Více na www.dvorakasyn.cz a www.facebook.com/dvorakasyn

0604trvalky


SLAVNOSTNÍ KONCERT JITKY ČECHOVÉ – ROUDNICE NAD LABEM

7. 4. 18:00 – 20:00 hod., kaple roudnického zámku, Očkova 1, Roudnice nad Labem

  • První dáma českého klavíru Jitka Čechová vystoupí po dvou letech v Roudnici nad Labem. Díla Bedřicha Smetany navodí slavnostní atmosféru oslavy výročí slavných letopočtů 1868 a 1918.
  • Vstupné: 140 Kč

ŠLECHTICKÁ SÍDLA VE STÍNU PREZIDENTSKÝCH DEKRETŮ NA KRÁSNÉM DVOŘE

7. 4. v 11:30 a 14:30 hod., Zámek 1, Krásný Dvůr, okres Louny

  • Putovní výstava nahlíží problematiku nacionalizace šlechty v Československu, angažovanosti některých šlechtických rodů a jednotlivých osobností v nacistickém hnutí. Současně sleduje osudy historických sídel patřících těmto rodům ve 20. století a cestu mobiliáře převzatého z nich po konfiskaci do různých institucí. Výstava je umístěna ve Velkém sále zámku. Výstavu je možné navštívit o víkendech od dubna do července vždy v 11.30 a 14.30, ve všední dny od května do července denně, kromě pondělí, vždy od 16 hodin.
  • Vstupné: 20 Kč, snížené vstupné 10 Kč

OTEVŘENÉ SKLEPY V ÚSTECKÉM PODZEMÍ

7. 4., 13:00 – 19:00 hod., Zábavní park Ústecké podzemí – Muzeum civilní obrany, Žižkova ulice, Ústí nad Labem

  • 3. ročník Otevřené sklepy přináší možnost na jednom místě ochutnat ta nejlepší vína z Čech a Moravy - od drobných vinařů, pro které je vinařství životním koníčkem, až po světově úspěšná vinařství. Osobní setkání s vinaři uvnitř labyrintu 750m dlouhých chodeb Ústeckého podzemí. V ceně degustační sklenka, 10 žetonů na degustaci, brožura se seznamem vinařů.
  • Vstupné: 150 Kč

RESSL KROS RUN – MOST

7. 4. od 9:30 hod.

  • Nenechte si ujít Ressl Kros Run. Čeká na vás jarní běh přírodou.
  • Start proběhne v bývalém amfiteátru na Resslu. Trasy v délce 3 a 10 km využívají stávající lesní cesty i nově budovanou stezku Greenrunner. Prezence na místě začíná v 9:30 a končí v 10:30, samotný závod odstartuje v 11 hodin. Profil trati je příznivý, úměrný zimnímu oddechu.
  • Startovné: 70 Kč, 50 Kč (krátká, dlouhá trasa)

LEON OPEN 2018 – MOST

7. 4. 2018 od 10:30 hod., SPORTOVNÍ HALA MOST, a.s., Tř. Budovatelů 112/2, Most

  • Mezinárodní turnaj v kickboxingu World Cup SFBU
  • Vstupné: 100 Kč

ZAHÁJENÍ DOSTIHOVÉ SEZONY – MOST

7. 4. od 13:00 hod., HIPODROM MOST, a.s., K Hipodromu 213, Most - Velebudice

  • Skvělé dostihy - napínavé sázky - dobré občerstvení. Návštěvníkům bude k dispozici tradiční kyvadlová doprava zdarma.
  • Vstupné: zdarma

DALŠÍ AKCE PROBÍHAJÍCÍ V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

KONCERT SPOLEČNÁ VĚC 2018 CHOMUTOV

11. 4. od 19:00 hod., Městské divadlo – velký sál, Boženy Němcové 552, Chomutov

  • Koncert Tomáše Pfeiffera na Vodnářský zvon je jedinečným souzněním hráče a nástroje, tvoříc neopakovatelný umělecký zážitek. Návštěvníci koncertu uvidí neobvyklý multimediální projekt spojující historický nástroj Vodnářský zvon s unikátní velkoplošnou parabolickou projekcí.
  • Vstupné: 130 Kč
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru