Bílina - Hokejoví hráči, fanoušci i široká veřejnost budou již počtvrté v Bílině pomáhat handicapovaným dětem. Tentokrát sedmileté Kateřině Zíkové a desetiletému Jakubovi Vykysalému. Obě děti trpí mozkovou obrnou.

Sedmiletá Kateřina Zíková z Litvínova na Mostecku trpí dětskou mozkovou obrnou a má postiženy obě dolní končetiny. Výtěžek z akce by jí i její rodině pomohl hradit rehabilitační pobyt v lázních Klimkovice.

Desetiletému Jakubovi Vykysalému z Mostu byla diagnostikována dětská mozková obrna ve formě spastické kadruparéze, To znamená poškození všech končetin, epileptické záchvaty a problémy s příjmem potravy, je krmen pomocí hadičky, která je zavedena skrz dutinu břišní do žaludku. Jakub je zcela odkázán na celodenní péči svých nejbližších. Nedokáže se otočit na bříško, nesedí, neleze, nemluví. Vlastní asistenčního psa. Z vybrané částky by mu rodina pořídila kompenzační pomůcky, konkrétně pojízdné lehátko do koupelny a otočnou zdravotní autosedačku.

Charitativní hokejový turnaj se uskuteční 24. března od 6.00 hodin na zimním stadionu v Bílině. Finálové utkání je naplánováno na 15.00 hodinu, předání výtěžku z dobrovolného vstupného se uskuteční zhruba v 16.30 hodin. Lidé mohou přispívat i na účet číslo 2601402186/2010.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru