Zámeček Větruše se 17. listopadu zahalí do purpurové. Není to ale kvůli státnímu svátku
Zdroj foto: Krajská zdravotní
Co se chystá

Ústí nad Labem – Na 17. listopadu každoročně připadá Světový den předčasně narozených dětí, jehož symbolem je purpurová barva. Krajská zdravotní, pod níž spadá ústecká Masarykova nemocnice, se i letos připojí k připomenutí tohoto významného dne. V tento sváteční den nechá purpurově nasvítit ústeckou dominantu výletní zámeček Větruše.

O den dříve, ve čtvrtek 16. listopadu, proběhne v Muzeu města Ústí nad Labem tradiční setkání rodičů a jejich předčasně narozených dětí, které strávily první dny svého života na ústeckém novorozeneckém oddělení. Pro širokou veřejnost si lékařka Jana Pánková Hrabáková připravila přednášku na téma „Střípky z historie a současnosti neonatologie v severních Čechách“.

Záštitu ústeckému Světovému dni předčasně narozených dětí udělila primátorka města Ústí nad Labem Věra Nechybová.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru