Osek - Tři pěvecké soubory svým zpěvem oživí kostel svatého Petra a Pavla v Oseku. Nedělní koncert bude i pastvou pro oči.

Osek má pověst krásného čistého města s vyhlášenou letní poutí a nádherným klášterem. Podzimní plískanici však v neděli v podvečer rozzáří jiná, méně známá památka, která si ovšem zaslouží také pozornost. Již 12. listopadu se v místním kostele rozezní krásná hudba a zpěv na podzimním koncertě pořádaném u příležitosti slavnostního rozsvícení nového osvětlení kostela.

„Kostel svatého Petra a Pavla patří městu, které každoročně do jeho zvelebení investuje. Nedělní podívaná tak bude slavnostní příležitostí ukázat, co nového nechalo město udělat. Už samotný název koncertu Ve světle hudby napoví, jak ale vše proběhne, to bych rád nechal jako překvapení,“ říká Petr Šíla, předseda pořádajícího spolku Trautzlova umělecká společnost, která zaštiťuje pěvecké těleso Collegium Hortensis.

Vedle tohoto souboru představí ještě Ženský komorní sbor Jirkov a Sbor mosteckého gymnázia SMoG. „Koncert bude navíc dirigovat osecký rodák Jan Zástěra,“ láká nejen osecké patrioty Petr Šíla, vedoucí organizační složky Města Osek. Mladý muž je zároveň členem vystupujícího pěveckého uskupení Collegium Hortensis.

Koncert Ve světle hudby se koná v neděli 12. listopadu od 17 hodin v kostele sv. Petra a Pavla v Oseku. Vstupné je zdarma. Více informací o koncertu najdete zde.

0911letak2

Netradiční turnaj pro začátečníky

Těm, kteří dávají před uměním přednost spíše sportu, je určena pozvánka na neděli 19. listopadu. Přestože počasí zahání lidi spíše do vyhřátých místností, jsou aktivity, které neohrozí žádné počasí, případné bláto k nim jednoduše patří. Jedna z nich se uskuteční na discgolfovém hřišti, vybudovaném na místě bývalé zahrady Domu dětí a mládeže v Oseku.

„Rád bych pozval veřejnost na osecké discgolfové hřiště. Klub Hunters zde pořádá turnaj v této zajímavé outdoorové aktivitě. Je to skvělá příležitost pro ty, kteří tuto disciplínu ještě nevyzkoušeli,“ upozorňuje Petr Šíla.

A co to vlastně discgolf je? „Jako při golfu chodíte po jednotlivých stanovištích. Jen místo míčku a golfové hole máte disk, velmi podobný létacímu talíři na frisbee, a tím se snažíte trefit koš, stejně jako se golfisti trefují do jamky. Stanovišť je devět, profíci prý průměrně potřebují tři hody na jednu jamku,“ dodává Petr Šíla.

Turnaj Discgolf pro začátečníky se uskuteční v neděli 19. listopadu. Registrace proběhne od 8.30 do 9 hodin u jamky číslo 1. Startovné je 100 korun. Více informací o turnaji se dozvíte zde.

Další informace najdete na webových stránkách Města Osek nebo zde na Facebooku.

0911letak1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru