Začal Týden knihoven, v Bílině ho zahájí Lukáš Hejlík
Ilustrační foto
Co se chystá

Bílina - Jednadvacátý ročník celostátní akce Týden knihoven v letošním roce proběhne ve dnech 2. až 6. října. V tomto týdnu pro čtenáře, žáky škol a širokou veřejnost připravila Městská knihovna v Bílině zdarma hned několik akcí.

V pondělí 2. října se od 17 hodin uskuteční scénické čtení pro veřejnost s názvem Fotbalové deníky od Jiřího Hájíčka, autora oceněného Magnesií Literou.

Fotbalové deníky napsal Jiří Hájíček kdysi po mistrovství světa ve fotbale v Německu. Tato zábavná road movie není ale zdaleka jen o fotbale a už vůbec ne jen pro muže. Honza chtěl na MS do Německa, místo toho podniká zvláštní cestu po republice s devatenácitletou dívkou, kterou zná teprve týden. V hodinovém divadelním vystoupení je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury na obecenstvo. Ve hře účinkují Lukáš Hejlík a Věra Hollá.

Ve čtvrtek 5. října je od 17 hodin připravena beseda pro veřejnost s tématem léčivých pyramid. Soňa Záhorská nás seznámí s využitím energie kuželových pyramid.

V budově knihovny budete moci zhlédnout výstavu zaměřenou na fotoobrazy zvířat od Jana Bártíka (člen Teraristické společnosti Praha, AOWD potápěč ) a Ing. Karla Bártíka (člen Syndikátu fotografů České republiky, člen Teraristické společnosti Praha, AOWD potápěč). Výstava fotografií bude probíhat od října do konce roku a bude spojena i s plánovanou přednáškou k danému tématu. 

V tomto týdnu knihovna také chystá dopolední besedy s knihami pro děti I. stupně ZŠ a nově evidovaným čtenářům nabídne roční registraci zdarma.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru