10 tipů na víkend! Kam na jarní květinovou slavnost, dětský den, za muzikou?
Máte rádi květiny? Koná se i květinová slavnost. V Oseku. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Děláte si plány na víkend? Počasí má být slušné, tak proč někam nevyrazit. Vydat se můžete na nespočet dětských dnů, zasportovat si nebo se podívat třeba na stará auta.

Chomutovsko

Den v pravěku

3. 6., 10-16 hodin, Muzeum Chomutov

  • Vraťte se s celou rodinou 2 000 roků zpět a navštivte germánskou osadu i novou expozici chomutovského muzea, čeká vás i přehlídka dobového oblečení
  • Vstup zdarma

pARTy ve Františkánu

3. 6., 11.30-23 hod., Františkánský kostel v Kadani

  • Hudební festival v zahradě Františkánského kostela v Kadani, vystoupí např. Sto zvířat, J.A.R, Mucha, Mňága a Ždorp, Gaia Mesiah...
  • Vstup 700 Kč

Mostecko

Ressl Kros Run 2023

3. 6., od 9.30, vrch Ressl v Mostě

  • Běžecký závod pro veřejnost na tratích 5,1 a 10,3 km, centrum v bývalém amfiteátru Ressl, prezentace od 9.30 hod.
  • Startovné 70/150 Kč

Teplicko

Jarní květinová slavnost

3. 6. 2023 11:00 - 17:00, Nádvoří pivovaru Ossegg, Osek

  • Sobotní Jarní květinová slavnost se koná na travnatém nádvoří kláštera mezi klášterem a budovou pivovaru. Návštěvníci se mohou těšit na prodejní stánky s keramikou, květinami, kořením a bylinkami i dalšími krásnými věcmi, které potěší oko i duši.
  • Děti se zapojí do malování v trávě, zájemci si mohou vyzkoušet vazbu lučních květin, sázení a setí, nebude chybět práce v hlíně pro děti, typy na tvoření v zahradě a pokusy s přírodninami.

Litoměřicko

Litoměřický hrozen

3. 6. 2023 13:00 - 21:00, Hrad Litoměřice

  • Letošní 11. ročník výstavy proběhne v sobotu 3. června 2023. Konat se bude na Hradě Litoměřice a na nádvoří hradu od 13 do 21 hodin. Samotné výstavě každoročně předchází stejnojmenná soutěž vín, která se v letošním roce uskutečnila 4. května. Vítězem se stal Savilon, roč. 2021, pozdní sběr z Žernoseckého vinařství. Slavnostní vyhlášení soutěže proběhne v den výstavy od 15:00 hodin. Součástí výstavy bude bohatý kulturní program jak v hradním sále, tak na nádvoří hradu a předání cen vítězným vínům soutěže. Návštěvníci si mohou zapůjčit zálohované degustační skleničky - 60 Kč/kus. Jako platidlo slouží žetonky, které si návštěvníci kupují u vstupu. Žetonky se platí pouze vzorky vín. Jeden žeton má hodnotu 10 Kč. Kromě rozmanitého výběru vín budou v nabídce i francozské delikatesy jako klobásky a sýry, dále Kavárna na ulici a mnoho dalšího. Na nádvoří hradu budete moci ochutnat i výherce soutěže Pivo Ústeckého kraje, které nabídne Biskupský pivovar U sv. Štěpána.
  • Vstupné: 100,- Kč

Ameriky na hrázi

3. 6. 2023 9:00 - 19:00, Kemp Chmelař, Úštěk

  • Nultý ročník tak trochu jiného srazu amerických aut všech ročníků, značek a velikostí. Bez hluku kapel, bez křiku moderátora, bez stresu z tomboly, bez strkanice při odjezdu na spanilou jízdu a samozřejmě bez vstupného. Zázemí i občerstvení poskytuje provozovatel kempu. Jezero nabízí báječné koupání a showplace na hrázi je pro sraz jako stvořený.

Děčínsko

Den dětí v Centru Pivovar Děčín

3. 6. 2023 13:00 - 17:00, Obchodní centrum Pivovar Děčín

  • Přijďte oslavit Den Dětí s nabitým programem v Centru Pivovar Děčín. Pro nejmenší je připravený den plný zábavy! Těšit se můžete na Sváťovo dividlo, balónkovou show a nebudou chybět ani kolotoče pro děti! Dále bude k dispozici nafukovací skluzavka, malování na obličej, nebo třeba airbrush tetování.

Žatecko a Lounsko

Lenešické slavnosti

3. 6. 2023, 14:00, Lenešice

  • Program Lenešických slavností je opravdu nabitý. Začíná ve 14 hodin na hlavním pódiu úvodním slovem starosty a předáním zásahového vozu SDH Lenešice. Dále nebude chybět vystoupení dětí, taneční představení, hudební produkce, ukázky výcviku psů, myslivosti, sportovní střelby, zemědělské techniky. Kromě toho všeho je připraven i doprovodný program pro děti u kostela.

Dětský den v leteckém muzeu

4. 6. 2023, 11:00, Muzeum Korea-Merkur Bezděkov

  • V 11 hodin dopoledne v neděli začne Dětský den v leteckém muzeu Korea-Merkur Bezděkov. Nebude chybět prezentace klubu a tygříka Olina. Zájemci si můžou vyzkoušet letecký stimulátor, jízdu v závodním Ferrari nebo si prohlédnout statické kokpity.
  • Vstupné neuvedeno

Dětský den v Klášterní zahradě

4. 6. 2023, 13:00, Žatec

  • Dětský den v žatecké Klášterní zahradě začíná v jednu hodinu odpoledne. Návštěvníci se můžou těšit na dětskou diskotéku, skákací hrady, soutěže, vystoupení Pepe a Pipi nebo malování na obličej.
  • Vstupné je 50 korun na osobu, děti do tří let zdarma.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru