Zoo bude v pátek patřit handicapovaným a chronicky nemocným
Foto: Zoo Děčín
Co se chystá

Děčín - Už tento pátek bude děčínská zoologická zahrada opět patřit handicapovaným a chronicky nemocným. Bude se tu konat již 18. ročník akce s názvem Noc snů. Jde o večer plný nevšedních zážitků a splněných přání pro lidi s handicapem, pro které se zoo snaží zprostředkovat zážitky, které by možná v běžném životě kvůli svému postižení či nemoci neměli možnost prožít.

Program přinese spoustu zajímavých zážitků. Účastníci se mohou těšit například na žonglérské, kejklířské nebo šermířské vystoupení skupiny WAGABUNDUS COLLECTIVE, ohňovou show, diskotéku s DJ Vaškem Šedivým. Děti a učitelé ze ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín si pro handicapované připravili malování na obličej, kreativní dílnu i možnost vyzkoušet si florbal. Stejně jako vloni, ani letos nebudou chybět oblíbené pohybové hry se Skautským oddílem Stopa Děčín nebo překážková dráha Spartan Děčín. Úsměvy na tvářích vykouzlí jistě i bublinová podívaná od DDM Děčín, ukázky sokolnictví Občanského sdružení Rozárka z Jiříkova, prezentace Asociace strážců přírody anebo stanoviště se zvířaty.

„Jedinečnost této akce spočívá v tom, že se koná ve stejný okamžik na mnoha místech světa, letos se k Noci snů připojí celkem 300 zoologických zahrad po celém světě. Je pro ni vyhrazen vždy 1. červnový pátek, letos tedy 2. června od 18 hodin. Akce je určena nejen pro klienty ústavů sociální péče, ale také pro nemocné děti z rodin. Letos si Noc snů u nás užije zhruba tři sta padesát hostů,“ popsala mluvčí Zoo Děčín Alena Houšková. 18. ročník Noci snů finančně podpořil Ústecký kraj a podílí se na ní i spousta dalších sponzorů a dobrovolníků.

V souvislosti s konáním charitativní akce dojde k částečnému omezení provozu zoo. Pro běžné návštěvníky bude zoo v pátek 2. června otevřena pouze do 17 hodin. Vstupenky bude možné zakoupit nejdéle do 16 hodin.

Myšlenka uspořádat Noc snů se zrodila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která uspořádala večer pro dětské onkologické pacienty tamní nemocnice. Poté se rychle rozšířila do celého světa a o osm let později se k ní jako první česká zoologická zahrada připojila i děčínská zoo. Postupně ji začaly realizovat i dalších české zoologické zahrady.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru