Orientační závod Vokober(g) připadl na mrazivý víkend
Registrace jedné z dvojic na Hradu Doubravka vloni. Foto: VokoBer(g)
Co se chystá

Teplice – Do mrazivého rána, v sobotu 21. ledna, v 8.30 hodin, vystartují z teplické Doubravky účastníci 24hodinového rogainingového (orientačního) závodu dvojic po Českém středohoří VOKO BER(g). Na známém teplickém vrchu bude od 7-8 hodin probíhat prezentace závodníků, kteří obdrží itinerář s popisem, lokalizací v mapě a GPS souřadnicemi. Doubravka bude i cílem závodu.

Minimální věk závodníků je 18. Dvojice musí na trase absolvovat minimálně 4 z celkového počtu 21 kontrolních míst. Jediným známým místem je přitom Milešovka, kterou je možné absolvovat 5x, tzv. Ferdinandova zábližka. (Dvojice, které absolvují 5 výstupových tras na Milešovku z Bílky, Černčic, Milešova, Velemína a Paškapole.)  Úkolem je získat co největší počet bodů, který rozhodne o pořadí a v případě shody pak lepší čas.

Minimální trasa je nastavena do 50 km. Pořadí kontrol, včetně trasy leží čistě na rozhodnutí každé dvojice. Ty mají zakázáno používat jakékoliv dopravní prostředky nebo i jinou podporu mobility od třetích osob. Povoleno je pouze využití přívozů na Labi. Kontrola průchodu kontrolními body je sledovaná pomocí systému GPS Tracking, který umožňuje sledování závodu v reálném čase závodníkům, pořadatelům i divákům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru