CHYSTÁ SE: Svatováclavské posvícení v Mukově. Staňte se součástí venkovské oslavy
Ilustrační foto CC0
Co se chystá

Mukov - Již tuto neděli se v obci Mukov, která je součástí obce Hrobčice v okrese Teplice, pořádá tradiční lidová slavnost Svatováclavské posvícení. Těšit se můžete například na dožínkový průvod nebo žehnání žencům a úrodě.

Akci pořádá spolek Veselý venkov ve spolupráci s Římskokatolickou farností Mrzlice, obcí Hrobčice a spolkem přátel Hrobčicka a začátek je naplánován na 12. hodinu.

Společně s ženci vytvoříte průvod kolem kostela sv. Prokopa, budete svědky žehnání žencům úrodě, předání dožínkového věnce hospodáři a můžete ochutnat třeba i posvícenský koláč. V místním kostele uvidíte výstavu podmaleb na skle.

Součástí oslavy je například i vystoupení Ladislava Havlíčka, který vám zahraje na harmoniku a Tomáše Cidliny, jenž je českým historikem a publicistou. Samozřejmostí je i zajištění dobrého občerstvení.

Akce se pořádá u příležitosti 15. Podzimního setkání s rodáky a přáteli Hrobčicka a Bílinska.

2909mukovposviceni2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru