Spolek přátel Českého středohoří představí 25 let své práce
Nová kaple sv. Václava v Bílce.
Co se chystá

Teplice – Ve středu 7. září bude v teplickém zámku zahájená výstava s názvem Spolek přátel Českého středohoří v Bílce pod Milešovkou. Expozice nabídne řadu fotografií, propagačních a informačních materiálů z práce spolku. Jejím posláním je představit výsledky činnosti spolku v několika uplynulých letech, konkrétně z období 1996-2021.

Spolek přátel Českého středohoří vznikl poté, co navázal na činnost Občanského sdružení pro obnovu kapličky svatého Václava v Bílce. Členové sdružení se zasloužili o novou kapli na bílské návsi. Stavba probíhala v letech 1996-2000 podle návrhu architekta Ivana Noska, který je předsedou jmenovaného spolku. S její realizací pomohl například i sochař Jan Koblasa a další dobrovolníci. Dnes tato kaple patří k nejzajímavějším sakrálním stavbám, nejen na Teplicku.

Na vernisáži, která začne ve středu v 17 hodin, se v úvodu kromě členů spolku představí se svým vystoupením Krušnohorský pěvecký sbor a žáci žalanské základní školy. Výstava je instalovaná ve III. místnosti teplického zámku a potrvá do 9. října.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru