16 tipů na víkendové a velikonoční akce! Kam vyrazit na trhy, krmení zvířat nebo zábavu na zámcích?
V Mostě se koná do sobotního odpoledne velikonoční jarmark na 1. náměstí. Najdete tam ovečky i malý kolotoč. Foto: e-deniky.cz
Co se chystá

Ústecký, Karlovarský kraj - Máme tu prodloužený velikonoční víkend a k němu se váže spousta zábavných akcí pro celou rodinu. Přinášíme výběr tipů na výlety v našem regionu.

Mostecko

Velikonoční radovánky v Centralu

  • Nákupní centrum v Mostě přichystalo program na nedělní odpoledne. Začíná se ve 14 hodin. Můžete si zkusit zdobení vajíček, pletení pomlázky, v prodeji bude osení i pomlázky. Pro děti je připravený animační program a projížďka na koni.

Velikonoční odpoledne

  • Dorazte v sobotu do penzionu Na Srubech v Hoře Svaté Kateřiny užít si zábavné velikonoční odpoledne pro celou rodinu. Těšit se můžete na stezku s úkoly, zdobení vajíček či oblíbené malování na obličej.

Krušnohorský velikonoční jarmark

  • Pokud chcete zažít opravdu tradiční Velikonoce, tak vyrazte v neděli na Lesnou. Velikonoční zvyky, tradiční řemesla, pečení, tvořivé dílničky, průvod, živá hudba a mnoho dalšího v tamním rodinném a sportovním areálu.

Teplicko 

Velikonoce v oseckém klášteře

  • 16. až 17. dubna si pro vás připravili v Informačním turistickém centru Osek a na nádvoří oseckého kláštera opravdu bohatý velikonoční program. Těšit se můžete na pohádky pro děti, koncert či domácí mazance.

Žatecko

Velikonoce na zámku Stekník

  • Při prohlídkách soukromých a reprezentačních prostor se návštěvníci dozví nejen o osudech posledních majitelů, ale i něco málo o tradicích a zvycích tohoto svátku. Prohlídky po celé období Velikonoc od pátku 15. do pondělí 18. dubna začínají vždy v 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodin. Součástí prohlídek bude i malé hudební vystoupení od pátku do neděle. Základní vstupné je 160 korun, děti mají slevu. Více píšeme zde.

Velikonoční neděle

  • Akce se koná ve Dvoře u Svatého Jakuba v Žatci v neděli 17. dubna od 10 do 17 hodin. Návštěvníci si můžou nakoupit různé výrobky u dobových stánků, nebude chybět ani občerstvení. Ti nejmenší si můžou zajezdit na koních.

Pohádkové velikonoce v Krásném Dvoře

  • V sobotu 16. dubna nádvoří zámku zaplní stánky, budou se hrát pohádky, probíhat soutěže o velikonočního zajíce i speciální prohlídky zámku. K poslechu či k tanci a pro děti všech kategorií v průběhu dne zahraje veselá kapela BabylonBand a svými písněmi duši pohladí písničkářka Eva Henychová. Pohádky budou tentokrát z dílny Divadélka Koloběžka.Nejmenším návštěvníkům jsou také určeny speciální prohlídky zámku s komtesou či mladým hrabětem. Kostýmovaní průvodci je interaktivní formou seznámí se životem na zámku kolem roku 1800. K prohlídce zámeckého parku budou moci návštěvníci využít v případě dobrého počasí koňský povoz tažený zámeckými koňmi Kačenkou a Cipískem. Vstupné na celodenní program činí 90 Kč na osobu, pro děti do 6 let je vstup zdarma. Více píšeme zde.

Běh o zlatou pomlázku

  • Akci pořádají Sporťáci Žatec, jedná se o první ročník. Start je v Holedeči v ulici U Hřiště v neděli 17. dubna v 10 hodin dopoledne. Startovné je 40 korun dospělí a 20 korun děti. Poběží se v různých kategoriích od nejmenších dětí s rodiči až po ty nejstarší může a ženy. Délka tratí je přizpůsobené věku závodníků.

Lounsko

Velikonoce na Novém Hradě

  • Velikonoce budou slavit také na Novém Hradě, kde se akce uskuteční v neděli 17. dubna od 10 do 17 hodin. Těšit se můžete na středověkou hudbu, historický šerm, divadlo, dog dancing, tržiště, velikonoční zvyky i prohlídky velikonočně vyzdobeným zámkem. Vstupné na akci je dobrovolné.

Dům a zahrada Louny

  • Svátek pro všechny zahradníky je zpět! Na tři sta prodejců okrasných rostlin, bylinek, keřů, zeleniny, cibulovin, zahradního nářadí, zahradní techniky, zahradního nábytku, hnojiv, postřiků, potravin, přírodních léčiv, ale i stavebního materiálů a řadu dalšího. Veletrh DŮM A ZAHRADA je zaměřen na průřez všemi zahradními obory (projekty, realizace a údržba zahrad, jejich vybavení, zahradní nábytek, technika, závlahy, krby, drobné stavby, dekorace, …) Koná se do neděle.

Chomutovsko

Velikonoční odpoledne v kláštereckém kulturáku

  • Velikonoční odpoledne se bude konat v kulturním centru v Klášterci nad Ohří, a to v neděli 17. dubna od 13 hodin. Na programu jsou divadelní představení, dále budou připraveny dílničky pro celou rodinu, pletení pomlázek a velikonoční jarmark, na kterém zakoupíte keramické výrobky, hračky, vitráže, pletené tašky, bylinky, či přírodní kosmetiku. Vstupné na akci je 80 korun.

Velikonoční výstup na Mědník

  • Klub českých turistů pořádá v neděli 17. dubna Velikonoční výstup na Mědník. Začátek pochodu je před stadionem v Klášterci nad Ohří mezi 8.30 a 9.30 hodin. Trasa je vedena po naučné stezce a modré turistické značce a je dlouhá cca 10 kilometrů. Cíl je na vrcholu Mědník. Každý účastník obdrží u startu mapu a v cíli dostane diplom a velikonoční vajíčko, děti i něco dobrého. Pochod je určen pro nejširší veřejnost. Občerstvení zajišťuje místní restaurace.

Litoměřicko

Jarmark jara v Litoměřicích

  • V sobotu od 10 hodin se v Litoměřicích na Tržnici Felixe Holzmann koná tradiční otevřené tržiště s lokálními produkty - produkty z keramiky, skla i porcelánu, šité tašky, hráčky, oblečení a doplňky pro děti i pro dospělé a mnoho dalšího.

Ústecko

Pravidelné předváděcí akce se zvířaty

  • V ústecké zoologické zahradě můžete sledovat pravidelné krmení zvířat. Denně třeba krmení mravenečníků čtyřprstých, to vždy ve 14 hodin. Krmení surikat je každý den ve 13 hodin. Tuleně krmí vždy v 10 a 15.30 hodin. Co všechno umí slonice je možné spatřit při sloním cvičení denně ve 14.30 hodin. Jen v sobotu je pro veřejnost krmení piraň, a to ve 12.15 hodin. Jak se jejich krmení liší od napínavých thrillerů ve filmech?

Karlovarsko

Velikonoční trhy v Karlových Varech

  • Ve Smetanových sadech a ve spodní části třídy TGM najdete od 14. do 18. dubna stánky s velikonočními dekoracemi, pomlázkami, perníčky, textilem, hračkami, bižuterií, keramikou, sýry, francouzskými specialitami, vínem a dalším sortimentem. Prodej probíhá každý den od 10:00 do 18:00 hodin.Děti se zabaví v tvořivých dílnách a na nedělní dopoledne je pro ně připraveno hledání velikonočních vajíček. Na každý den je připraven pestrý doprovodný program, v jehož rámci se představí řada místních a regionálních umělců.

Velikonoční víkend na Hauenštejně

  • Během velikonočního víkendu se mohou návštěvníci Horního hradu těšit na dvě akce. V sobotu se tam zabydlí opeřenci, a to v rámci Dne sokolnictví a lovectví. Připraveny jsou celodenní tematické soutěže, přednášky a sokolnictví a chybět nebudou ani velmi oblíbené letové ukázky. Akce se koná v sobotu 16. dubna od 10 do 17 hodin. Na neděli je pak připravena večerní Velikonoční prohlídka ve znamení historické mystifikace. Působivé vyprávění vypravěče doplní také zvuky bojujících mečů v podání skupiny Mortis a ohnivá show skupiny Candentis. Velikonoční prohlídka je připravena na neděli 17. dubna od 19 hodin.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru