Zajímají vás letci první republiky? Navštivte přednášku v knihovně
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Ve čtvrtek 9. prosince pořádá Regionální knihovna Teplice přednášku Daniela Švece o letcích první republiky. Přednáška začne v 18 hodin ve společenském sále knihovny.

Daniel Švec je členem Společenstva letecké historie Čeští RAFáci / Czech RAF Crew, spolupracuje s klubem KVH Czech Spitfire Club a napsal publikaci Wellington byl jejich osud, která pojednává o životním příběhu Jaromíra Drmelky, pilota 311 bombardovací perutě RAF.

Návštěvníci přednášky se dozví o nejznámějších pilotech Československa, kteří se do historie zapsali účastí ve významných leteckých událostí v Evropě. Například o trojici Široký – Hubáček – Novák z období první republiky. Přednáška rovněž přiblíží některé jejich předchůdce. Daniel Švec účastníky seznámí s největšími leteckými soutěžemi 20. a 30. let, zejména na olympijských hrách v roce 1936 a na IV. Mezinárodním leteckém meetingu v Curychu v roce 1937. Součástí přednášky bude rovněž ukázka četných dobových artefaktů. Návštěvníci akce jsou povinni dodržovat protiepidemická opatření.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru