Sportovní škola v Duchcově zve na charitativní běh, letos chce podpořit velkého bojovníka Tadeáška
Malý Tadeášek
Co se chystá

Duchcov - Sportovní ZŠ Antonína Sochora Duchcov vás srdečně zve na již II. charitativní běh realizovaný naší školou. Cílem je spojení sportovní činnosti, radosti ze sportování a setkávání se i mimo školu s dobročinnou pomocí. Výtěžek z běhu je věnován na léčbu těch, kterým nebylo pevné zdraví dáno do vínku. Letos bychom chtěli podpořit velkého bojovníka Tadeáška z Duchcova a jeho skvělou rodinu.

Kdy tedy vyběhneme? 18. 9. 2021. Máme nachystané tři tratě … nejmenší se mohou zúčastnit kratší tratě na 300 m, delší trať na 2,5 km můžete pojmout i jako rodinnou procházku, vždyť není důležité zvítězit, ale zúčastnit se a navíc podpořit dobročinnou věc. Vždyť co nám zahřejeme srdíčko více než dětský smích a radost? A pro zdárné běžce je nachystaná trať na 10 km. Vše bude probíhat v Zámecké zahradě Duchcov, 18. 9. 2021, od 11:00 hod.

On-line registrace probíhá na stránkách www.zssochora.cz do 15. 9. 2021. Výdej startovních čísel poté 18. 9. 2021 od 9.00 do 10:30. Kapacita závodu je omezena. Tak neváhej a přihlas se.

I přes všechnu dřinu, opětovná cvičení, ale i bolest, kterou musí Tadeášek podstupovat, je úžasný a usměvavý chlapeček plný elánu a radosti. Pojďme Tadeáškovi a jeho nejbližším pomoci zdolat tuto nelehkou životní cestu. Věříme, že nejen mezi běžci je řada dobrosrdečných lidí, kteří by rádi Tadeáškovi přispěli na rehabilitační pobyt v Klimkovicích.

Co nám prozradila Tadeáškovo maminka:

Náš příběh nezačal jinak, než jak je to v jiných rodinách. Máme dva syny (Matěj roč. 2004 a Adámek roč. 2009) a moc jsme si s manželem přáli do třetice holčičku. Po všech vyšetřeních nám však lékař řekl, že budeme mít opět a do třetice, krásného a zdravého syna, měli jsme radost a dělali si legraci, že budeme mít Klabzubovu jedenáctku.

Ve 29. týdnu těhotenství se ale začalo dít něco a miminko chtělo ven, po 50 hodinách na kapačkách a bolestech se narodil náš úžasný Tadeášek o váze 1800g, a délce 42 cm. Vzhledem k předčasnému porodu nám Tadeáška ihned odvezli do inkubátoru a vše se zdálo být v pořádku, jenže po 4 dnech po kontrole kardiologem se situace začala prudce měnit. Tádika během půl hodiny po vyšetření primářem kardiologie odváželi speciální sanitou s lékařem a sestrou z Ústí nad Labem do Prahy, do motolské nemocnice na operaci srdce, neboť se zjistilo, že se mu neprokrvují nožičky.

Všechny myšlenky a obavy, které se nám honily hlavou, si nikdo nedovede představit. V Praze se následujícího dne podrobil operaci, tedy koartace aorty a strach, že by operaci nepřežil, byl šílený, neboť i o tomto výsledku nás velice profesionální personál nemocnice dopředu informoval. Vše nakonec proběhlo bez komplikací a po deseti dnech na JIPU v Motole, kdy jsme za ním jezdili každý den z Teplic a vozili mu odsáté mateřské mléko, nám malého převezli zpět do Ústecké nemocnice, kde jsme se spolu snažili naučit cvičit, kojit a vše co jeho stav dovoloval.

Po měsíci nás propustili domů a začal náš boj s diagnózama. Tadeáškovi zjistili mikrodelaci na pátém a šestnáctém chromozomu, je dvacátým dítětem na celém světě (dle primářky genetického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, MUDr. Lastůvkové), které takovou genetickou vadu má, bohužel nemáme žádné informace, jak se toto onemocnění bude do budoucna projevovat, neboť v ČR je Tadeášek jediný s touto diagnózou. Hlavním projevem tohoto onemocnění je centrální hypotonie, kdy má Tadeášek ochablé všechno svalstvo, které pomalu posilujeme cvičením Vojtovi metody, kdy od čtyř let jsme přešli na metodu Bobata, tuto cvičíme třikrát až čtyřikrát denně.

Používáme různé ortézy, balony, polohovací válce, vertikalizační stojan, Motomed a mnoho dalších pomůcek. Po roce se Tadeáškovi projevila epilepsie a vrátila nás na začátek našeho všeho snažení, museli jsme začít znovu cvičit cviky, které již dávno uměl. Vše šlo mnohem pomaleji a přes velkou bolest našeho bojovníka. V současné době, tedy ve věku pěti a půl roku, sám ještě ani nesedí a nemluví. Chodíme na logopedii, jezdíme každý týden dvakrát na rehabilitace kombinace metod Vojta a Bobath, v rámci možností dle počasí jezdíme na Hippoterapie, které Tádik velice miluje a hlavně dvakrát ročně vždy na celé 4 týdny do lázní do specializovaného sanatoria Klimkovice.

I přes všechnu dřinu, kterou musí každý den Tadeášek podstupovat je úžasný a usměvavý chlapeček, kterého všichni milujeme. Bráškové Matěj a Adámek ho zbožňují a vůbec jim nepřijde nijak divné, že je Tadeášek jiný oproti svým vrstevníkům. Velkou podporu máme v celé naší rodině, které si moc vážíme. Vím, že celý Tadeáškovo život bude jiný a těžký, ale společně s manželem se snažíme a budeme se snažit, aby byl co nejkvalitnější a Tadeášek byl pořád spokojeným a usměvavým dítětem!

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru