Nádraží na Moldavě ožije v pátek performancí českých a německých umělců
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Moldava – V pátek 25. června se na Moldavě v 19 hodin uskuteční už potřetí symbolické propojení železniční cesty Moldava – Holzhau. Třetí ročník, který je součástí Evropského roku železnice, bude tentokrát probíhat v režii uměleckého spolku Modragon.

Účinkovat v něm budou čeští a němečtí umělci. Na pořádání akce se podílí i Zájmová skupina Moldavská dráha a Teplický Semmering / Freibergská dráha, která o propojení české a německé strany železnicí usiluje už řadu let.

Páteční akce se ponese ve stylu divadelní performance, kdy umělci položí první symbolické koleje k propojení obou stran. Autorkou a režisérkou projektu s názvem Nekonečná stanice je Veronika Vaculíková. Ta pro páteční večer zvolila jako jeviště prostor pod hraničním mostem na Moldavě, který spojuje Moldavu s Neurehefeldem.

Tým českých a německých performerů bude oživovat moldavské nádraží svými vystoupeními a instalacemi celé tři dny. Každý večer posledního červnového víkendu, a to, kromě pátku, vždy cca od 20 hodin. Návštěvníci akce budou mít rovněž příležitost si prohlédnout historickou budovu nádraží a seznámit se s její historií.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru