Modlansko brzy navštíví čarodějnice a nehnou se odsud, dokud je neupálí
Snímek z upalování Morany a malých čarodějnic s Divadlem V Pytli v Dubí před dvěma roky. Foto: archiv
Co se chystá

Modlany – Doba protiepidemických opatření omezila společenský život ve městech a v obcích. Blíží se Velikonoce, tradiční pálení čarodějnic, ale nikdo s jistotou ještě neví, zda v té době bude možnost některou z obvyklých akcí fyzicky pořádat. Vedení Modlan proto přišlo s nápadem, jak zpestřit čas, přiškrcený pandemickými omezeními. Vyhlásilo pro obyvatele Modlanska soutěž Vyrob si svoji čarodějnici.

„Blíží se tradiční filipojakubská noc a s ní spojené pálení čarodějnic. S ohledem na přetrvávající situaci ale nemůžeme zaručit, že se akce budou konat tak, jak jsme byli doposud zvyklí,“ informuje místostarosta Modlan Petr Hubený. Do soutěže se mohou zapojit jednotlivci i celé rodiny. Jejich úkolem podle místostarosty bude vytvoření čarodějnice z lehce hořlavého materiálu, bez obsahu plastů. Čarodějnici potom umístí na viditelné místo na zahradě, na plotě, na bráně, na zahradě nebo na okenním parapetu. Čarodějnici účastníci soutěže vyfotografují a snímek pošlou na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Místní mohou vyzkoušet svoji kreativitu a také si zpříjemní procházky obcí, když budou vystavené čarodějnice sousedů míjet. „Pokud situace dovolí, upálíme čarodějnice na společné akci ve sportovním areálu, kde by se následně mohla konat i zábava. Nejpovedenější, nejzajímavější a nejkrásnější čarodějnice oceníme a jejich snímky uveřejníme v dalším čísle Novin Modlanska,“ slibuje Petr Hubený.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru