Teplice – V pátek 11. prosince začne v Regionálním muzeu v Teplicích výstava ilustrací Julia Payera Expedice na severní pól. Výstava je součástí třetího ročníku Arktického festivalu 2020, který se koná současně v několika českých městech. Kromě Teplic také v Ústí nad Labem, v Praze, v Dačicích, Českých Budějovicích a v Hradci Králové. Záměrem festivalu je přiblížit veřejnosti atraktivní formou výsledky práce vědců, kteří provádějí v Arktidě výzkum týkající se změny klimatu.

Arktický festival české a arktické vědy začne už v neděli 6. prosince v Ústí nad Labem a probíhat bude do konce března příštího roku. Nabídne hudbu, film, literaturu, divadlo, přednášky a výstavy. Celou akci zastřešuje Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Norský polární institut v Tromsø, s finanční podporou Fondu pro bilaterální vztahy v rámci Fondů EHP a Norska 2014–2021. Cílem je propojit české a arktické umělce a vyvolat větší zájem médií o vědecký výzkum v Arktidě. Jde také o způsob, jak přiblížit neprofesionální veřejnosti vědecké informace a výsledky bádání. 

0612tpikkz2

Prostřednictvím teplické výstavy získá návštěvník povědomí o historii a kultuře arktických národů. Výstavu mohou zájemci zhlédnout zdarma a bude k vidění do konce ledna. Vernisáž se koná v teplickém muzeu ve čtvrtek 11. prosince od 17 hodin. Informace o všech akcích naleznete na stránkách www.arktickyfestival.cz.

0612tpikkz3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru