Akce S kordem pro Jirku se uskuteční v live streamu z KNAKu
Foto: archiv OÚ Proboštov
Co se chystá

Proboštov – V sobotu 4. května se měl v Proboštově konat čtvrtý ročník benefičního koncertu S kordem pro Jirku. Vzhledem k současným opatřením byla akce zrušená. Podle informací proboštovského místostarosty Romana Nešetřila lidé ale o benefiční projekt tak docela nepřijdou.

Organizátoři totiž připravili náhradní program do klubu KNAK, kde se v sobotu 9. května uskuteční zhruba tříhodinový live stream, který bude možné sledovat na Facebooku na odkazu zde.

Na akci mohou zájemci přispět dobrovolným příspěvkem a stejně jako v předchozích ročnících bude celý výtěžek věnovaný postiženým dětem. Letos budou získané prostředky rozdělené mezi Lukáška, který trpí svalovou dystrofií a Kačenku, která se narodila s dětskou obrnou. Příspěvky mají zájemci možnost posílat už nyní na transparentní účet číslo: 2017312050/3030.

„První dva ročníky byl celý výtěžek předán Jirkovi Škuthanovi, který po úrazu při koupání ochrnul a po kterém dostala akce název. Jirkovi organizátoři předali dohromady více než 150 tisíc korun. Proto jsme se vloni rozhodli podpořit i další děti a změnili příjemce výtěžku právě na Lukáška a Kačenku. Bohužel loňský ročník poznamenala nepřízeň počasí a výtěžek, který se navíc dělil mezi dvě děti, byl výrazně nižší, něco přes 30 tisíc korun. Jsme proto moc rádi, že díky vstřícnosti KNAKu může proběhnout akce i letos. Věříme, že se podaří vybrat vyšší částka než vloni,“ vysvětluje k letošní akci Roman Nešetřil.

Otcem myšlenky uspořádat první ročník S kordem pro Jirku a zároveň hlavním organizátorem akce je teplický šermíř Petr Merlin Zwettler. V jeho režii se koná akce i letos. A stejně jako v předešlých ročnících se i nyní vzdali všichni účinkující nároků na honorář, včetně cestovních výdajů. Moderátorem bude Zdeněk Lukesle, uvidíte pražskou šermířskou skupinu Arthus Tor, chabařovickou kapelu Tarantule, která kromě jiného nabídne reklamní předměty a výtěžek z prodeje věnuje Lukáškovi a Kačence. Dalšími hosty bude Zdeněk Krkavec Růžička, frontman pražské punkové legendy SPS, The Rumble of Skulls a další.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru