Klavírní soutěž Beethovenovy Teplice 2020 byla posunutá na červen
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Teplice – Termín konání 5. ročníku národní klavírní soutěže Beethovenovy Teplice byl vzhledem k situaci opět přeložen. Konání akce, na které se organizačně podílí teplická konzervatoř se Základní uměleckou školou Teplice a která je pořádaná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, se už posouvá podruhé.

Původní termín soutěže, 14. a 15. března, posunuli organizátoři pod vlivem rychlého sledu událostí kolem pandemie spojené s koronavirem na 9. a 10. května. Nyní, s ohledem na nepříznivý vývoj situace, padlo rozhodnutí o dalším náhradním termínu. Tím bude víkend 20. a 21. června. „Tento termín je ale posledním, kdy lze soutěžní přehlídku uskutečnit. Pokud by z důvodu vyšší moci nebylo možno soutěž realizovat ani v tomto termínu, soutěžní přehlídka bude zrušena bez náhrady,“ stojí v rozhodnutí organizačního týmu.

Klavírní soutěž pro mladé pianisty do 21 let, zaměřená na dílo geniálního skladatele Ludwiga van Beethovena, měla být letos v Teplicích pořádaná už pátým rokem. V letošním ročníku změnili organizátoři propozice a dali šanci i soutěžícím do 21 let. Zatímco v minulých ročnících byla soutěž pouze pro klavíristy do 18 let. Jednou z podmínek soutěže je přednes Beethovenových skladeb z paměti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru