Poslední Open Air v Čechách se uskuteční v sobotu v Křižanově
Foto: archiv pořadatelů
Co se chystá

Křižanov – V sobotu 30. listopadu, kdy se řada obcí a měst chystá na rozsvícení vánočních stromů a zahájení doby adventu, se v Křižanově u Hrobu koná multižánrový festival Křižanovský vaťák 2019. Jedná se o definitivně poslední letošní Open Air v Čechách a název akce zcela přesně vystihuje termín jejího konání. Festival je určený pro fanoušky folkové a country muziky.

Křižanovský vaťák proběhne konkrétně na sádkách U tří louží v Křižanově. Jeho tradičními pořadateli jsou skupina Bob a Bobci a do příprav a organizace se zapojují téměř všichni místní i rekreanti. Letošní poslední listopadovou sobotu to bude už 15. ročník festivalu, jehož zahájení je stanovené na 12.53 hodin. „V roce 2004 přesněji 27. listopadu 2004 se poslední sobotu v měsíci uskutečnilo setkání přátel folkové muziky pod širým nebem v Křižanově. To jsme ještě netušili, že se z této nenápadné akce vyklube tak prestižní domácí, soutěžní festival o tak žhavé ceny,“ uvádějí k akci členové skupiny Bob a Bobci.

Na venkovní scéně rybářských sádek zahrají v rámci letošního programu kromě pořadatelské kapely Bob a Bobci skupiny Prostě a jednoduše, Kvinta Bodlo, Penál, Terrakota, Zesilovač ticha, Přelet MS, Sabina Uxová, Naspěch a Druhá kolej. V tomto roce zazní na festivalu také povinná píseň, kterou jsou Zvonky štěstí autorské dvojice Zmožek a Rytíř. Skladba byla vybraná jako vzpomínka a pocta zesnulému Karlu Gottovi.

Od 18 hodin se akce přesune do tepla restaurace Beseda. Podobu finálního koncertu ovlivní sami posluchači, kteří v průběhu jednotlivých vystoupení na venkovní scéně mohou přidělovat účastníkům své hlasy. Na základě jejich hlasování pak bude sestavená výsledková listina, podle které se na pódiu restaurace představí vybrané kapely. Celý festival bude moderovat René Ježek Kříž.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru