V neděli odstartuje ve Štrbicích první ročník soutěže hasičského potěru
Mladí štrbičtí hasiči v akci. Foto: archiv SDH Štrbice
Co se chystá

Štrbice – Dobrovolní hasiči patří k životu téměř každé obce. Kromě toho, že jsou připravení zahraňovat hodnoty, a pomáhat, kde je třeba, bývají také hybnou silou při přípravách různých společenských a sportovních akcí. Podílejí se tak na vytváření i upevňování tradic. Hasiči ze Štrbic nejsou výjimkou.

V neděli 22. září odstartují v obci další novou tradici. Půjde o první ročník Soutěže mladých hasičů O pohár starostky obce Světec, ve které Štrbičtí představí svůj hasičský potěr. 

Akce se uskuteční ve volnočasovém areálu. Soutěž začne podle informace starosty tamních dobrovolných hasičů, Jiřího Plevy, v 10 hodin. K prezentaci se ale družstva dostaví už v 9.30 a nástup soutěžních celků je plánovaný na 9.45 hod. Družstva budou soutěžit ve dvou věkových kategoriích. Mladší žáci do 11 let a starší žáci ve věku od 11-15 let. Jednotlivé celky se předvedou v klasické disciplíně, kterou je požární útok a budou mít jeden až dva pokusy podle celkového počtu přihlášených družstev.

2009strbice1

Děvčata z hasičského sboru nejsou žádná ořezávátka. Foto: archiv SDH Štrbice

Velitel sboru štrbických hasičů, Tomáš Burda, nám v pátek 20. září prozradil, že do soutěže je přihlášených celkem 22 družstev mladých hasičů. „Ještě včera se nám přihlašovali hasiči z Boletic. Takže v tuto chvíli máme deset soutěžních celků z mladší kategorie a dvanáct z kategorie starších žáků.“ Nejvzdálenější hasiči přijedou podle Burdy na soutěž do Štrbic až od Loun.

2009strbice3

Štrbický hasičský potěr se svými vedoucími. Foto: archiv SDH Štrbice

Sbor dobrovolných hasičů ve Štrbicích není v požárním sportu žádným outsiderem. Vychoval například mistra České republiky pro rok 2004, v běhu na 100 metrů, Tomáše Burdu. Tým štrbických hasičů zvítězil několikrát v Krušnohorské lize v kategorii mužů a v Podřipské hasičské lize v kategorii TOP muži získal prvenství v roce 2016 a 2017. Ve stejné soutěži zvítězily i štrbické hasičky v kategorii TOP ženy, v roce 2018. V soutěžích obsazují hasiči ze Štrbic pravidelně přední místa a mohou se pochlubit i řadou dalších ocenění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru