25 tipů na víkend: Velká air show, oslava piva, extrém bike nebo mega festival?
Zláká vás k návštěvě třeba velká air show? Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - Víkend 22. a 23. června nachystal opět řadu zajímavých sportovních, společenských, kulturních, či hudebních akcí.

Bude se koštovat a oslavovat pivo, na obloze budou létat letadla či jejich modely, pojede se extrémní bike závod, a proběhne mnoho dalších zajímavých akcí. V Praze vás ještě v sobotu čekají unikátní koncerty kapel mnoha žánrů na Metronom festivalu, u německých sousedů se pro změnu bude dobývat pevnost. Podívejte se na přehled nejzajímavějších akcí tohoto víkendu.

LOUNSKO

Louny

22. červen – Křiklounfest – od 14 hodin

  • Ve Stromovce v Lounech se uskuteční rockový festival. Těšit se můžete na kapely Dukla vozovna, Vision Days, N.V.Ú., Svoloč, Do řady a další.
  • Vstupné 280 Kč.

Žatec

22. červen - Letecký den - Letiště Macerka – od 10 hodin

  • Na letišti Macerka vás čeká Letecký a Dětský den, ukázky letadel, statické i letové ukázky leteckých modelů, seskoky parašutistů, ukázka bojového umění Aikido, kynologická ukázka výcviku psů, kolotoče, skákací hrady, stánky s očerstvením, a další.
  • Vstupné 60 Kč, děti od 10 let 40 Kč

22. a 23. červen - Loutková zahrada, pohádky v Kapucínské zahradě – od 10.30 hodin

  • V bývalém kapucínském klášteře se odehrají pohádky v Kapucínské zahradě v Žatci. Čeká vás 7 loutkových pohádek. V sobotu to bude od 10.30 pohádka O Červené Karkulce, od 15 hodin Tři malá prasátka, od 17 hodin Žebrákova nevěsta a od 20 hodin parodie pro dospělé Čelisti reloaded. V neděli pak od 1.30 O líném Honzovi, od 14.30 hodin Kašpárek a čerti a od 17 hodin Sněhurka a 7 trpaslíků.
  • Vstupné neuvedeno

22. a 23. červen - Splutí Nechranice Žatec – od 15 hodin

  • Kanoistický oddíl Lokomotiva Žatec ve spolupráci s městem Žatec pořádají 6. ročník sportovní akce "Splutí Nechranice Žatec". Akce se účastní přes 100 lidí. Pro tuto sportovní událost zajistí Povodí Ohře průtok v Ohři pod Nechranicemi na hodnotě 15 m3/s v době od 21. června od 15 hodin do 23. června do 15 hodin. Současné průtokové poměry v řece jsou příznivé a akci můžeme tímto způsobem podpořit.
  • Vstupné neuvedeno

2106tipy

Březno

22. červen - oslava letního slunovratu Piktoo – od 10 do 18 hodin

  • Oblastní muzeum v Lounech zve do Archeo skanzenu Březno u Loun na oslavu letního slunovratu s názvem Piktoo. Akce se uskuteční v sobotu 22. června od 10 do 18 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky pravěké tetovací techniky, hudební šou z doby kamenné, výrobu přírodních barev a štětců nebo na ukázky pravěkého vaření. Vyzkoušet si budou moci i výtvarnou techniku zvanou Paleoart, což je malování na zvířecí kůže. Pro děti bude připraveno Pravěké divadlo. Občerstvení v podobě kávy a palačinek bude zajištěno. Návštěvníci si budou moci opéct dobroty na ohni.
  • Vstupné na akci je dobrovolné.

Brloh

22. červen – Zahájen turistické sezóny – od 14 hodin

  • V sobotu 22. června zahajuje turistickou sezónu Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku. Akce začíná ve čtrnáct hodin tradičním letním zpíváním ve mlýně s dětským pěveckým sborem Evy Maťátko. Vernerův mlýn bude pro návštěvníky otevřen každou sobotu a neděli od 12:30 do 17:30 hodin az do poloviny září. Prohlídka s výkladem probíhá každou celou hodinu. Těšit se můžete opět na dvě prohlídkové trasy, na sobotní trasu „Cestu žita“ a na nedělní trasu „Cestu pšenice“ a na další tradiční akce. Více se dozvíte v našem článku.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

22. červen – finále Dance fever 2019 – od 10 hodin

  • Finále Mistrovství světa v disco dance a disco freestyle „Dance fever 2019 s uskuteční v sobotu v Rocknet Aréně v Chomutově. Pátý ročník, jehož pořadatelem je chomutovská taneční škola Beethoven DC Chomutov vyvrcholí v sobotu od 10 hodin. Program zakončí gala od 19.45 hodin.
  • Vstupné 160 Kč

2106tipy2

Kadaň

22. červen - Pivní slavnosti- od 12 hodin

  • V Kadani se v sobotu 22. června uskuteční 8. ročník Pivních slavností. Akce se koná na Mírovém náměstí od 12.00 do 22.00 hodin. Představí se tady několik pivovarů – pivovar Rýžovna Boží Dar, pivovar Millénium z Ústí nad Labem, rodinný pivovar Zichovec, pivovar perštejnský Chalupník, pivovar Falkenštejn, Labuť z Litoměřic, Mostecký Kahan a minipivovar Lounský žejdlík. V rámci doprovodného programu vystoupí kapely Neřež, So Fin, Bohemicca a její hosté (mezi nimi Olda Krejčoves), Drumband Františka Zemana, Top Dream Company a další. Děti můžete vzít s sebou, zabaví je dětský kabaret Hnedle Vedle. Na závěr nebude chybět ohnivá show Filipa Stejného. Samozřejmostí je odborná degustace piv a soutěž o Pivní zátku a Zlatý korbel.
  • Vstup volný

23. červen - Festival lidových a dechových hudeb – od 13 hodin

  • Již po třetí se na Mírovém náměstí v Kadani uskuteční Festival lidových a dechových hudeb, který během odpoledne představí tyto známé kapely: Sebranka Vlašim, Chodovarka, Atlas a Dechový orchestr mladých ZUŠ Fryderyka Chopina s mažoretkami. Po celé odpoledne Vás bude provázet známý moderátor a imitátor Jiří Bláha.
  • Vstup zdarma

Klášterec nad Ohří

22. červen - Sportovní den pro celou rodinu – od 9 hodin

  • V sobotu 22. června 2019 se uskuteční celoměstský sportovní den pro celou rodinu. Od 9 do 13 hodin budou pro veřejnost přístupné aktivity na sportovištích klubů a sportovních organizací. V 10 hodin bude slavnostně otevřen cyklopark v Královéhradecké ulici a v 11 hodin nový atletický ovál. Od 15 hodin se na aquaparku uskuteční doprovodný program: po zahájení v 15:15 vystoupení Žabiček (gymnasitka), 15:45 vystoupení karate klubu, 16:00 street dance, 16:15 hudební skupina The Remedy, 17:00 hudební skupina Czechpoint. Součástí programu bude autogramiáda Michaela Berana (Freestyle BMX, Jiřího Šlegra (hokej), Tomáše Krause (akrobacie a sjezd na lyžích), turnaj v basketbalu, volejbalu a veslařský trenažer. Ve stejný den bude na náměstí opět obří nafukovací skluzavka alias Slide festival.
  • Vstup volný

MOSTECKO

Most

22. červen - EXTRÉM BIKE MOST – Mistrovství ČR MTB XCM 2019 – od 10 hodin

  • MTB maraton pro profesionální závodníky i širokou veřejnost v každém věku. Startuje se z mosteckého hipodromu, připraveny jsou trasy: Extrém 72 km – Mistrovství ČR, Extrém 56 km, Hobby 35 km, Minibike 6 km, SuperMinibike - děti do 7 let.
  • Vstupné - startovné dle podmínek závodu

23. červen - Divadelní léto na Hněvíně - Princezna se zlatou hvězdou na čele - od 15 hodin

  • Klasická pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele, o princezně Ladě, která před zlým králem prchla, a za prince se provdala, se odehraje pod širým nebem na mosteckém hradě Hněvín.
  • Vstupné: 200 Kč, děti 100 Kč.

23. červen - Divadelní léto na Hněvíně - Sluha dvou pánů – od 20 hodin

  • Dalším představením pod širým nebem, které se o víkendu odehraje, je slavná komedie, která se již více než 250 let objevuje na repertoáru divadel po celém světě. Příběh plný záměn, nedorozumění a nečekaných peripetií vypráví o tom, jak zapeklitá a nevděčná je služba dvěma pánům.
  • Vstupné: 350 Kč

2106tipy1

Nová Ves v Horách

22. červen – Dřevařské sympozium od 9 do 15 hodin

  • Firma NBW s.r.o. Nová Ves v Horách Vás srdečně zve na den otevřených dveří. Čeká vás ukázka prací zaměstnanců NBW (výroba kouřící PECE a KUŘÁČKŮ, TIVOLI), práce řezbářů, dřevosochařů, soustružení, výroba žebřiňáků, košů, domečků, přehlídka učňovské výroby, program pro děti i dospělé, dílničky, výroba zvířátek z obručí, soutěž v řezání kuláčů, zatloukání kolíčků a hřebíků, staré loutkové divadélko, hraní pohádek, výstava betlémů a historických máselnic, dražba zhotovených výrobků ze symposia, promítání prezentací k historii hračkářství, křest brožury "Historie hračkářské výroby v příhraniční oblasti Krušných hor", setkání bývalých zaměstnanců hračkárny, firemní muzeum a prodejna dřevěných upomínkových předmětů, občerstvení, teplá jídla, grilování, kávička a koláč, pivo, limo
  • Vstupné pro dospělé 50 Kč, děti do 15 let zdarma

Želenice

22. červen – Neckyáda – od 9 hodin

  • V Želenicích odstartuje tradiční akce tradiční akce, jejíž součástí jsou závody na netradičních plavidlech. Nachystána je i hudba, občerstvení, zábava, kolotoče. Vstup volný

TEPLICKO

Bílina

22. červen – výtvarníci na náměstí – od 9 hodin

  • Pijďte se v sobotu podívat na Mírové náměstí podívat na tvorbu výtvarníků a podívat se, jak vznikají postavičky z rukou řezbářů do pohádkového lesa. Čeká vás i doprovodný program od 16 hodin. Vystoupí rockový sbor Melodica, skupina Charlieho parťáci a Exit. Na závěr vás čeká večerní ohňová show.
  • Vstup volný

Dubí

22. a 23. červen – Mstišovská pouť

  • V sobotu a neděli vás čeká na louce u Mstišovské ulice v Dubí tradiční Mstišovská pouť. Těšit se můžete na ukázky Modrotisk, Pontiac, Patra Kalandru Memory Band, skupiny My, dále jízdy na koni, drezúra koní, tance, soutěže, moderuje Petr Jílek.
  • Vstup volný

2106tipy3

Chabařovice

22. červen – festival Skalpfest – od 12 hodin

  • Přijď si v sobotu 22. 6. od 12 hodin na koupališti v Chabařovicích u Teplic užít hromadu super muziky, jídla, pití, zábavy a navíc podpořít dobrou věc! Festival SKLAPFEST, pořádaný děčínskou skupinou SKLAP, podporuje projekt NOVÉ HÁRO, který pomáhá onkologicky nemocným dětem, po ztrátě vlasů, vyrobit jejich Nové háro. Letos zahrají skupiny: MOTORBAND, BRUTUS, SKLAP, DEAD DANIELS, CUMBAL, TOXIC PEOPLE a EXTAZE.
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

23. červen - Duo Malíři - od 14 hodin

  • Richard a Vojtěch Šulkovi zahrají a zazpívají egerlandské lidové písně a přednesou texty psané v egerlandském nářečí v Muzeu v Ústí nad Labem.
  • Vstupné neuvedeno

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

22. a 23. červen – Oslavy 100 let Gymnázia v Litoměřicích

  • Oslavy 100 let výroční založení Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích se konají od 21.2. - do 23. 6. 2019. V sobotu 22. 6. se uskuteční sportovní klání absolventi versus studenti, GJJ má talent, vědecká show - molekulární drinky, noční úniková hra "V zajetí času", neděle 23. 6. - mše celebrovaná Mons. Mgr. Janem Baxantem, biskupem litoměřickým, katedrála sv. Štěpána
  • Vstupné neuvedeno

Roudnice nad Labem

22. a 23. červen - Memorial Air Show - od 10 hodin

  • Tento víkend 22. – 23. června v Roudnici nad Labem patří letectví. Letošní program tradiční Memorial Air Show nabídne na tři desítky leteckých vystoupení i koncert skupiny Mandrage. O tomto víkendu 22. – 23. června se na roudnickém letišti odehraje již 15. jubilejní ročník Memorial Air Show - jedné z největších letecko - společenských akcí svého druhu s téměř 30 letou historií.
  • V rámci tohoto svátku nejen českého historického letectví se vám představí klasické druhoválečné letouny jako Spitfire, Mustang nebo Lisunov. Chybět však nebude ani nejmodernější technika české armády a především oblíbená akrobatická vystoupení, či seskoky parašutistů.
  • Letos si připomínáme 75. výročí invaze spojeneckých vojsk v Normandii. Přijďte si proto nejen užít víkend s koncertem populární skupiny Mandrage, leteckou technikou a ukázkami pilotního umění, ale také uctít lidskou odvahu, hrdinství a vzpomenout na ty, kteří již mezi námi nejsou a bez kterých by naše svoboda a demokracie již možná neexistovala.
  • Generálním partnerem akce je Ústecký kraj a je zahrnuta do programu Rodinného stříbra Ústeckého kraje.
  • Vstupné 300 Kč, děti od 6 do 15 let 50 Kč

Ploskovice

22. červen – prodejní keramické trhy od 10 do 16 hodin

  • V sobotu se na ploskovickém zámku uskuteční prodejní keramické trhy, které se již tradičně konají v areálu zámeckého parku. Můžete se těšit na autorskou tvorbu českých keramiků a další originální výrobky.
  • Vstup volný

DĚČÍNSKO

Hřensko

22. a 23. červen - Okružní plavba s grilováním ve Hřensku – od 13.30 hodin

  • Dopřejte si mimořádné odpoledne či večer při okružní plavbě po Labi z brány Českého Švýcarska – Hřenska. Nad hladinou řeky se tyčí stěny Labských pískovců, které jsou jedinečnou kulisou naší 1,5 hodinové plavby v letním stylu s grilováním. Ani po plavbě nemusíte ihned odcházet, Váš lístek platí ještě 1/2 hodiny, kdy loď kotví na nábřeží v Hřensku. Při plavbách si můžete vybrat z nabídky grilovaných pochoutek. A o pátcích a sobotách večerní plavba s živou hudbou!
  • Vstupné plavba 149,- Kč/ dospělý, 99,- děti do 10ti let, grilování 149,- Kč

1505vyzvactenarum

PRAHA

22. červen – Metronom festival – od 13.30 hodin

  • Velká jména hudební scény, respektované legendy i žhavé objevy. To vše v prostředí, které se od jiných letních akcí pod širým nebem odlišuje samotnou lokací přímo do centra metropole České republiky. Čtvrtý ročník velkého popového a rockového festivalu konaného v Praze letos probíhá již od pátku 21. června a také v sobotu 22. června na pražském Výstavišti. Mezi hlavní hvězdy patří Liam Gallagher, Kraftwerk, Primal Scream či Morcheeba.
  • Vstupné 1.690 Kč

NĚMECKO

Köningstein

22. a 23. červen - ŠVÉDOVÉ DOBÝVAJÍ PEVNOST KÖNIGSTEIN

  • Velké polní ležení uniformovaných skupin z doby Třicetileté války na 9,5 ha velké pevnosti. Zažijte 14 uniformovaných skupin se 300 účastníky z Německa a Nizozemí, různá polní ležení se zhruba stovkou stanů, každodenní život vojáka v tehdejších dobách: vaření na otevřeném ohni, vojenská a civilní řemesla (zbrojíř, knoflíkář, pasíř), práce felčara, ukázky kopiníků a šermu, střelba z mušket a děl, scény z verbování a soudu, dril mušketýrů, nástupy za zvuku bubnů a fanfár a večerku. Vyvrcholení akce bude od 14 hodin Dobytí pevnosti Königstein švédskými oddíly (hodinové šermířské představení).
  • Akce je zahrnuta do běžného vstupného na pevnost.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru