Most - Již za pár dní - druhý červnový víkend - vypukne jedna z nejhezčích mosteckých akcí, závod Dračích lodí. Tyto na pohled velmi pěkné a zábavné závody, které mají dva tisíce let starou tradici v daleké Číně, se na Mostecku již zabydlely a je o ně čím dál větší zájem. V letošním roce se jedná již o 6. ročník a my se můžeme opět těšit na skvělou zábavu a také na spoustu novinek.

„Letos jsme závody dračích lodí spojily se zajímavým doprovodným programem. Připravili jsme zajímavý program nejen pro dospělé, ale i děti. Mohou se tak těšit třeba na Hopsíka, Farmu Splněný sen, vystoupení dětí z tanečního studia Kamily Hlaváčikové a na různé dobroty. V pátek v podvečer proběhnou koncerty živých kapel. Letos také budeme pomáhat holčičce Berenice, dražbou výtvorů dětí z mateřských škol,“ láká Martina Poncarová, organizátorka akce.

Čtvrtek 

Závody Dračích lodí 2017 začínají již čtvrtkem 8. června, kdy bude u vody probíhat stavba stanů, kterou bude koordinovat Tomáš Rucký. Posádky budou moci na Matyldě nocovat a podle slov Martiny Poncarové, bude nejméně v noci z pátku na sobotu na Matyldě velmi rušno, protože již hodně posádek oznámilo, že si nocování u jezera nenechají ujít.

Pátek

V pátek 9. června cca od 9 do 12.30 hodin budou probíhat závody školních posádek, tak přijďte děti podpořit. Od 16 hodin začnou první tréninky dospělých posádek. Od 18.30 hodin se těšte na čtyři koncerty živých kapel, Nedloubej se v nose, Brix, Ovečky a ostatní a Dost času. Chybět nebude ani občerstvení, které bude od pátku v plném provozu.

Sobota

V sobotu 10. června budou mít v 9 hodin kapitáni všech posádek poradu, po které od 10 hodin odstartují hlavní Závody Dračích lodí.

Co jsou dračí lodě a soutěž o nejkrásnějšího bubeníka a příbytek

2905dracilode1

Dračí lodě jsou 12,5 metrů dlouhé a pojmou dvacet pádlujících, deset sedí vlevo a deset vpravo, kormidelníka a bubeníka, přídě a zádě lodí zdobí dračí hlava a ocas. Bubeník sedí na špičce lodě a údery do bubnu udává posádce rytmus pádlování. Na zádi stojí kormidelník, ten určuje směr kam má loď plout. Nechybí ani další atributy jako velmi barevné líčení, masky, kostýmy a hlavně bojovný duch všech zúčastněných a dobrá nálada. Jelikož nebude chybět oblíbená soutěž o nejkrásnějšího bubeníka a nejkrásnější dračí příbytek, čili zázemí posádky, máme se určitě nač těšit.

Do hlavního závodu je zatím přihlášeno 46 posádek. Pokud máte chuť si užít tento skvělý závod i vy, máte možnost se ještě přihlásit, nejpozději však do dne konání závodů. Lodě jsou k dispozici. Startovné činí 6.325 korun pro korporace přátel a školní posádky, 12.075 korun včetně DPH pro firemní posádky. V ceně startovného je zapůjčení dračí lodi, pádel a kormidelníka a páteční trénink.

Parkování

Parkování bude možné nejen na parkovišti u Matyldy, ale také přímo v areálu Matyldy, kde je zajištěno na 1000 parkovacích míst.

PROGRAM PRO DĚTI

Pro děti budou na Matyldě nachystány kolotoče a další atrakce, vše v horní části Matyldy v prostoru poblíž toalet. V průběhu celého dne se představí děti z tanečního studia Kamily Hlaváčikové. Od 13 do 16 hodin se mohou děti zúčastnit Dračí stezky na břehu nádrže, kde budou plnit úkoly, za které budou odměněny sladkostí. Od 16 hodin je čeká Hopsík, se kterým se děti budou dobře bavit, kouzlit, či tanči. V horní části Matyldy budou připraveny koně z Farmy Splněný sen Dity Weberové, které děti povozí. Dále se bude malovat na obličej a děti si budou moci nechat udělat dětské tetování. Díky společnostem Corrotech Trade, Bilfinger, Bela a Obex Most jsou pro děti zajištěny odměny.

MASÁŽE A FOTOKOUTEK

V průběhu celého dne pro vás ve stanu označeném masáže budou k dispozici tři maséři – masáže budou možné na 15 minut, 30 minut a 60 minut za velmi příznivé ceny. Dále bude v průběhu celého dne připraven fotokoutek, mobilní fotoateliér, ze kterého si budete moci odnést fotografii.

UPOMÍNKOVÉ PŘEDMĚTY

V průběhu celého dne na Matyldě uvidíte stánek označený pod názvem LIONS CLUB. V tomto stánku bude možné zakoupit si pivo, limo, dárkové předměty s logem dračích závodů.

DRAŽBA NA POMOC BERENICE

Ve stánku Lions Club bude probíhat dražba výrobků, které pro dobrou věc vytvořily děti z mosteckých mateřských škol pro holčičku Bereniku. Ta díky utrženým penězům z dražby bude moci Berenika jet na lázeňský pobyt v Klimkovicích, který je pro ni velmi důležitý.

NAVŠTIVTE PROSÍM VŠICHNI TENTO STÁNEK A PŘISPĚJTE TAK NA DOBROU VĚC!!!

Více informací o 6. Závodu Dračích lodí a přihlášky do závodů najdete na webu pořadatele akce: http://www.starcolor.cz/dl.html

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru