Teplice - V neděli 25. listopadu navštíví Teplice věhlasná skupina Krampus-Čerti ze severu. Nic podobného Teplice ještě nezažily, a tak si to nesmíte nechat ujít! Mohutné kožichy, děsivé masky a velký pekelný rachot. To je Krampus show, která poprvé míří přímo do centra města Teplice.

Uskuteční se 25. listopadu v Nákupním centru Fontána v Teplicích. „Jsme si dobře vědomi, že o tuto událost je a bude mimořádný zájem, proto jsme se rozhodli, že trasa pochodu nebude pouze přímo v našem centru, ale i před ním,“ říká manažer Nákupního centra Fontána Teplice Karel Schön.

„Trasa bude začínat v našem centru, skupina čertů projde hlavní pasáží a zamíří do Krupské ulice. Odtud půjde v připraveném koridoru podél našeho centra ve směru do spodní části náměstí Svobody ke kruhovému objezdu. Následovat bude přesun ke spodnímu vchodu k prodejně Albert. Poté se celý průvod přesune znovu do prvního patra, kde čerti na hlavní pasáži udělají připravené kolečko a zase na rok zmizí v hlubinách pekla,“ říká k připravené trase Karel Schön.

2310krampus 2

Celá trasa bude ohraničena plotovými zábranami. „Je to z důvodu bezpečnosti, jak čertů, tak hlavně všech návštěvníků. Protože je v očekávání návštěva několika tisíc lidí, rád bych požádal všechny obyvatele města i jeho návštěvníky, aby se rozmístili po celé trase připraveného pochodu čertů. Je samozřejmé, že ne každý se dostane až k zábranám, ale i při koncertu jsou lepší a horší místa,“ dodává Karel Schön.

Krampus je alpským strašidlem, označuje rohatou antropomorfní figuru, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Starověká tradice Krampusu se z rakouských Alp postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních států – Německa, Slovinska, Maďarska, severní Itálie a Chorvatska. Jméno Krampus vzniklo z rakouského „krampas" označujícího něco neživého.

2310krampus 3

Věra Špinarová Tribute v podání Lucie Malinové

Program v neděli 25. listopadu bude zahájen v Nákupním centru Fontána už v 15 hodin. Čekání na čerty, kteří po celou dobu budou vše pečlivě sledovat zkrátí zajímavá vystoupení. „Nebudou chybět mladí talentovaní zpěváci a zejména v 16.30 se můžete těšit na jedinečný koncert. Vystoupí Věra Špinarová Tribute a máte se na co těšit. Chybět nebude ani největší hit s názvem Jednoho dne se vrátíš. Vše v podání zpěvačky Lucie Malinové.

Autor: Karel Schön

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru