Teplice - Na jedinečnou interaktivní výstavu nazvanou Pravěká monstra zve obchodní centrum Galerie Teplice. Dospělí i děti školou povinné se budou moci v měsíci březnu přenést do prehistorické doby dinosaurů, obrů pravěku, a vidět tak zástupce nejznámějších druhů dinosaurů – Tyrannosaura Rexe, Stegosaura, Triceratopse, Dilophosaura, Baryonyxe, matky Ornitholesta i s hnízdem a vajíčky a ještě mnohem více!

2802dino

Vycházka s dinosauřím mazlíčkem po obchodním centru.

Jednotlivé exponáty jsou vyvedené v živých barvách, předvádějí simulovaný pohyb zvířete včetně doprovodných zvuků. Bude možné si prohlédnout nejen nejznámější zástupce těchto tvorů, především však návštěvníci centra dostanou jedinečnou možnost dozvědět se mnohem víc informací za pomocí mobilní aplikace a čtečky QR kódů.

Každý exponát bude mít vytvořen svůj jedinečný QR kód, který bude uveden na infopanelu hned vedle názvu zvířete, a po načtení se změní v malou příručku o zvířeti. Děti se za pomoci moderní technologie, která je jim tak blízká, vrátí zpět do dávné doby, pro ně tolik zajímavé, fascinující a dobrodružné.

A na závěr bude mít každý možnost si na chvíli zahrát na opravdového archeologa a paleontologa, a pokusit se najít kousek kostry dinosaura na paleontologickém nalezišti, či se vyfotit s dinosaurem na řetězu!

"Cílem expozice je poskytnout především dětem, al i dospělým či pedagogům, informace o této skoro neznámé etapě historie naší planety. Pro školní třídy či zájmové kroužky bude na místě k dispozici zdarma pracovní sešit, který jim umožní vyzkoušet si své vědomosti a pomůže jim lépe se orientovat v tématice. V průběhu měsíce budeme informovat veřejnost ještě o dalších chystaných zajímavostech, které se v souvislosti s výstavou uskuteční nejen v našem obchodním centru," uvedla Magdalena Vorlíčková, marketingový koordinátor OC Galerie Teplice.

Výstava bude otevřena od 1. března do 30. března v OC Galerie Teplice denně od 10 do 18 hodin. Víkendové programy pro děti jsou připraveny vždy v sobotu a neděli v březnu v době od 14 do 18 hodin. V sobotu 4. března a v neděli 5. března se můžete těšit na zdobení dinosauřích perníčků. Více se dozvíte na www.galerieteplice.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru