Teplicko – Dobrovolný hasič z jedné obce na Teplicku vykradl „vlastní" hasičskou zbrojnici. Využil toho, že měl klíče a odnesl svým kolegům dvě vysílačky a motorovou pilu.

2302hasic

Ilustrační foto

Krádež hasiči nahlásili policii minulý týden. Už při přijetí oznámení se vyskytlo podezření, že by mohl mít krádež na svědomí jeden z nich, protože do zbrojnice vnikl pachatel za použití shodného klíče. Domněnka hasičů se nakonec potvrdila. „Pachatelem byl mladý dobrovolný hasič, který se policistům u výslechu ke krádeži přiznal. Své pohnutky omlouval tím, že nutně potřeboval peníze," řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Mladý zloděj ukradenou pilu obratem ruky prodal, vysílačky si schoval v lese. Policistům pak skrýš ukázal. Nakonec se podařilo vypátrat i muže, který si koupil motorovou pilu. „Ukradené vybavení tak policisté mohli vrátit zpět do rukou hasičů," dodal Vítek.

Mladý hasič byl obviněn z krádeže, za kterou mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru