Ústecký kraj – Hasiči v Ústeckém kraji se v noci ze čtvrtka na pátek nezastavili. Kvůli silnému větru popadaly stromy a větve, V Meziboří na Mostecku vichr dokonce zlomil vánoční strom. V Ústí nad Labem spadl strom na zaparkované auto a do telefonního vedení.

0212stromzriceny1

Zřízený vánoční strom v Meziboří. Foto:2xOldřich Hájek

Vánoční strom v Meziboří se kvůli silnému větru zřítil už ve čtvrtek 1.prosince odpoledne. Ulomil se ve spodní části, svojí špičkou dopadl na silnici. Při pádu stromu se značně poškodily ozdoby. Jen shodou náhod nebyl nikdo zraněn. Silnice, kam strom dopadl, je hlavní příjezdovou komunikací do města. Jezdí po ní i autobusy MHD.

0212stromzriceny

Stromy v silnici i na autě

Hasičské jednotky v Ústeckém kraji evidují od čtvrtečního večera až do páteční osmé hodiny ranní 43 zásahů, při kterých odstraňovaly spadlé stromy a větve ze silnic a uvolněné plechy.

Na Chomutovsku zasahovaly jednotky na 4 místech. Stromy spadly v Drmalech, Chomutově, Boleboři a Vrskmani. Na Mostecku odstraňovali hasiči spadlé stromy v Litvínově a Komořanech. Na Teplicku se uvolnily plechy na domku v Teplicích – Proseticích a větev spadla na komunikaci u Věšťan. Na Lounsku zatarasila větev silnici u Levonic.

Nejvíc práce s popadanými stromy a uvolněnými plechy měli hasiči v okresu Děčín. Tam vyjeli k 18 nahlášeným událostem. Na Ústecku to bylo 9 zásahů, v Ústí nad Labem na Bukově spadl strom dokonce na zaparkované auto, na Severní terase spadl na auto plech, v Chuděrově se strom opřel o telefonní dráty.

Na Litoměřicku vyjely hasiči ke čtyřem událostem. Spadlé stromy a větve odstraňovali z komunikací v Mětěši, Milešově, Vědicích a Brusově.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru