Most - Ve středu se v mosteckém parku Šibeník kolem 18.00 hodin sešlo několik desítek mladých lidí. Šlo o děti ve věku od 12 do 16 let. Některé z nich na sobě měly masku klauna nebo jiný převlek. Na sraz klaunů přišly na základě informace na sociálních sítích. Na tom by nebylo nic závadného, pokud by některé z nich nebyly ozbrojeny. Policie byla na místě a zbraně dětem odebrala. Informuje o tom mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Ilustrační foto

Policie na místě našla různé typy nožů, mačetu, baseballové pálky, nářadí, obušky a další věci. Policisté některé účastníky srazu předvedli ke zjištění totožnosti a nyní budou prověřovat, zda v souvislosti s držením zbraní omladinou nedošlo k protiprávnímu jednání. "Naskýtá se tady otázka, zda rodiče těchto dětí vůbec vědí, co jejich ratolesti ve svém volnu dělají, jak tráví čas, s kým a o čem komunikují na sociálních sítích," říká mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Podle někoho jde možná jen o nevinnou zábavu, jenže v poslední době se klaunománie trochu zvrtla. Některé zprávy na internetu mohou být fámy, které zbytečně nahání strach. Takové zprávy záměrně vyvolávají paniku a ti co je šíří, si možná ani neuvědomují, že by se mohlo jednat o protiprávní jednání.

Středeční akce na Šibeníku, ale i oznámené případy klaunů jednotlivců, které jsou zřejmě myšleny jako zábava, provokace nebo recese, se mohou nechtěně zvrtnout. Mladíci v Mostě byli vyzbrojeni a nikdo z nich nemůže předem odhadnout vývoj situace na místě. Může dojít k napadení, výtržnostem, někdo může být i zraněn. V souvislosti s těmito případy policisté apelují na rodiče, aby se více zajímali o to, jak a kde jejich děti tráví volný čas a s kým se kamarádí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru