Teplicko – Policistům se podařilo objasnit několik vloupání do rodinných domů v Krupce. Na svědomí je má 11krát trestaný 29letý muž z Chomutova. Kriminalisté zloděje chytili na letišti, chtěl zmizet do Anglie.

Ilustrační foto. Zdroj: Letiště Václava Havla Praha

Devětadvacetiletý muž vykradl v Krupce nejméně dva domy. Z jednoho si koncem září odnesl stravenky a peníze. V půlce října pak vnikl do další nemovitosti, ze které odcizil hodinky a herní notebook s příslušenstvím. „Celkem měl majitelům domů způsobit škodu přes padesát tisíc korun," řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Zlodějíček se po vloupačkách chtěl nejspíš „uklidit" do ciziny. Vybral si Anglii. Nakonec tam ale neodletěl. Policisté si ho v klepetech odvedli přímo z letiště. „Během vyšetřování kriminalisté získali informace, které směřovaly k tomu, že se krádeží dopustil 29letý Chomutovan. Protože se v místě bydliště nezdržoval, požádali o vydání předběžného souhlasu se zadržením podezřelého. Na konci minulého týdne ho chytili právě na letišti v Praze," popsal zadržení pachatele Vítek.

Devětadvacetiletý recidivista byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za které by mohl strávit až pět let ve vězení. „Z obavy, že by na svobodě pokračoval v páchání trestné činnosti a vyhýbal se trestnímu stíhání, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval," uzavřel policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru